Haberler

İstanbul: Rıcardınho'dan Önemli Açıklamalar

Beşiktaş'ın Brezilyalı Yıldızı Ricardinho, Özel Hayatında Merak Edilenleri, Türkiye'yi Nasıl Bulduğunu, Transferi Öncesinde Hakkında Çıkan Haberleri ve Beşiktaş'ın Şu Anki Durumuna İlişkin Görüşlerini Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü'ne Anlattı.

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Ricardinho, özel hayatında merak edilenleri, Türkiye'yi nasıl bulduğunu, transferi öncesinde hakkında çıkan haberleri ve Beşiktaş'ın şu anki durumuna ilişkin görüşlerini Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü'ne anlattı.

Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü'nde bu hafta Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Ricardinho vardı. Asıl adı Ricardo Luis Rodrigues olan ancak Ricardinho adıyla bilinen Brezilyalı yıldız, sohbet sırasında taraftarların sorularına içtenlikle cevap verdi.

Türkiye'ye kolay alıştığını ve bu ülkeye alışamayan futbolcuları anlamakta zorluk çektiğini söyleyen Ricardinho, şöyle konuştu: "Türkiye'de uyum problemi yaşayan futbolcuları anlamıyorum. Türkiye, çok güzel bir ülke. Özellikle İstanbul inanılmaz bir şehir. Canınızın sıkılması neredeyse imkansız. Kendi adıma konuşuyorum, Türkiye'ye ve Türk insanına kısa sürede alıştım. Herkes yardımsever ve herkes bana çok iyi davranıyor."

Takımının antrenmanlarından sonra zamanı nasıl geçirdiği yönündeki bir soruya ise Ricardinho, şöyle karşılık verdi: "İdman sonraları genellikle ailemle vakit geçiriyorum. Fakat, bu aralar hava biraz soğuk pek fazla dışarı çıkamıyoruz. Benim en büyük eğlencem ailemle vakit geçirmek. Çocuklarımla her türlü oyunu oynuyoruz ama genellikle futbol ilk sırayı alıyor. Dışarı çıktığımızda alış veriş merkezlerine gidiyorum. İstanbul'da gezilecek o kadar çok yer var ki, en çok hangisi hoşuna gidiyor diye soracaksanız bu biraz haksızlık olur. Akşam yemeklerini bazen dışarıda yiyoruz. Restoranlarınız ve yemekleriniz güzel. Semt olarak da genellikle Etiler ve civarını tercih ediyoruz. Çocuklarımdan birisi henüz çok küçük olduğu için dışarı biraz az çıkmayı tercih ediyoruz"

Şu ana kadar Brezilya, Avrupa ve Türkiye'de bulunduğunu anlatan Brezilyalı yıldız Ricardinho, üç bölgenin de kendine has özellikleri, gelenek ve görenekleri bulunduğunu, basit yaşamayı seven bir insan olarak hepsine kısa sürede uyum sağladığını söyledi. Üç yerde de futbolun aşırı derecede sevildiğini anlatan Ricardinho, şöyle konuştu: "Yaşam konusunda olduğu gibi futbol açısından da birbirinden çok farklı özellikler var. Önemli olan bu tarza ayak uydurabilmeniz. Ben, burada bunların hepsine çok kısa sürede alıştım. Özetle, Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyum"

Beşiktaş'ın ligdeki durumuna da değinen Ricardinho, yaşanan puan kayıplarıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Şanssız puanlar kaybettik. Şu anda liderin sadece 6 puan gerisindeyiz. Trabzonspor ve Galatasaray'a mağlup olduk, Fenerbahçe ile berabere kaldık. Ama ben zirveden uzaklaşmamızı bu maçlara bağlamıyorum. Durumumuzu küçük takımlar etkiledi. Kayseri Erciyesspor, Sakaryaspor ve Antalyaspor beraberlikleri, Sivasspor mağlubiyeti şu an bizi bu duruma itti. Bu maçları kazansaydık herşey çok daha farklı olurdu. Bundan sonra bunun gibi maçlar oynamayacağımızı ümit ediyorum"

Ricardinho, Beşiktaş taraftarlarının kendisinden beklentileri olduğunu ancak kendisinin bu beklentileri karşıladığını savundu. Ricardinho, takım arkadaşı Arjantinli yıldız Delgado'yla yan yana oynayamazlar yönündeki eleştirilere ise şöyle karşılık verdi: "Delgado ile yan yana oynar mı oynamaz mı? tartışmasının yersiz olduğunu düşünüyorum. İkimiz de futbolcuyuz. İkimiz de birbirimizle oynayabilecek yeteneğe sahibiz. Böyle tartışmalar neden çıktı anlamıyorum"

Türk taraftarların futbola bakış açıları hakkında ise Ricardinho, "Türk halkı futbolu çok seviyor. Hatta Brezilyalılardan daha çok sevdiklerini söyleyebilirim" dedi. Derbilerin Türkiye'de çok üst seviyede geçtiğini de belirten Ricardinho, şöyle konuştu: "Ben, derbilere alışkın bir futbolcuyum. Dünyanın her yerinde derbi heyecanı, atmosferi aynı. Ama burada biraz daha fazla gibi gözüküyor. Derbileri bildiğim için kimseyi bana büyük maçların önemini anlatmak zorunda bırakmadım. Şu ana kadar oynadığımız iki derbiyi de kazanamadık fakat, ikinci yarıda ikisinden de galip çıkacağımızı düşünüyorum"

Ricardinho, Fenerbahçe maçında kaçırdığı golle ilgili olarak ise, "Ben kaçırmadım kaleci kurtardı" yorumunu yaptı, "Kalecinin dışında gelişen bir pozisyondu, çok iyi bir kurtarış yaptı" ifadelerini kullandı.

Ricardinho, Brezilya Milli Takımı'yla ilgili olarak ise ilginç açıklamalarda bulundu: "Milli takımda görev almak benim için her şey diyebiliriz. Kendi ülkenizi, kendi milletinizi temsil ediyorsunuz. 5 kere dünya şampiyonu olan bir takımın bir parçasısınız. En azından ben bunların bir tanesine katıldım. Benim için mükemmel bir duygu. Çağırıldığım her zaman koşa koşa gitmeye hazırım. Beşiktaş'ta oynarken de milli takıma gitmek istiyorum. Oynayacağım maçlar, yapacağım çalışmalar sonucunda umarım o formayı tekrar sırtıma geçiririm"

Ricardinho'ya bu arada "Beşiktaş'a transfer olmadan önce hakkında çıkan "Brezilyalı, büyük bir futbolcu olduğu için değil, takım arkadaşlarını teknik direktörü Carlos Alberto Parreira'ya şikayet ettiği, futbolcuların kendi arasındaki konuşmaları Parreira'ya sızdırdığı için Brezilya Milli Takımı'nda oynuyor" şeklinde haberler soruldu.

Ricardinho ise buna şöyle karşılık verdi: "Milletin ağzı torba değil ki büzesin. Eline kalemi alan yazıyor. İsteyen istediğini yazabilir. Herkes düşündüğünü, gerçeklerden çok içinden geleni, istediğini yazıyor. Belki bu daha çok işlerine geliyor. Benim Parreira ile olan ilişkim diğer teknik direktörlerle olduğu kadardı. Bundan ne bir fazla ne de bir eksik."

Son olarak, Türkiye'de şu ana kadar unutamadığı en büyük olayın binlerce taraftarın kendisini havaalanında karşılaması olduğunu söyleyen Ricardinho, "Benim özel hayatımda çok iyi anılarım oldu. Hiç kötü hatıram olmadı. Bütün futbol hayatımı futbolu bıraktıktan sonra iyi bir anı olarak anlatabilirim. Ama havaalanındaki karşılama gerçekten muhteşemdi. Binlerce kişi benim adımı tezahürat ediyordu. Böyle bir şeyle karşılaşacağımı hiç tahmin etmemiştim. Havaalanında çıkışımız biraz zor oldu. Arabanın etrafı taraftarlarımızla çevrilmişti ve yola çıkarken büyük güçlük yaşadık. Bunlar benim için çok hoş şeyler. O günü unutmam neredeyse imkansız"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title