Haberler

İstanbul Merkezli Operasyon

ANGİAD Başkanı Değer: "Yargısız infaz yapılmasına, bunun bir intikam operasyonuna dönüştürülerek Türkiye'nin büyüyen ekonomisine, huzur ve güven ortamına, uluslararası piyasadaki imajına zarar verilmesine, bu ülkeyi seven kimsenin müsaade etmemesi gerekmektedir"

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Yargısız infaz yapılmasına, bunun bir intikam operasyonuna dönüştürülerek Türkiye'nin büyüyen ekonomisine, huzur ve güven ortamına, uluslararası piyasadaki imajına zarar verilmesine, bu ülkeyi seven kimsenin müsaade etmemesi gerekmektedir" dedi.

ANGİAD'da düzenlenen basın toplantısında, İstanbul merkezli operasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Değer, Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Operasyona dair çok çeşitli iddia, teori, senaryo olduğunu belirten Değer, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan şahısların gerçekte bu olaylara karışıp karışmadığının henüz bilinmediğini, bağımsız yargının kısa sürede gerçeği ortaya çıkarması ve suçsuzu suçludan ayırması gerektiğini ifade etti.

Soruşturmaların sonuna kadar götürülmesini ancak masumiyet karinesine her aşamada özen gösterilmesini ve adı geçenlerin kişilik haklarının zedelenmemesine azami dikkat gösterilmesini beklediklerini dile getiren Değer, "Elbette adı yolsuzluk ve rüşvet gibi çok ağır suçlara bulaşmış hiçbir kişi ve kurumu savunacak değiliz. Ancak isteğimiz kurunun yanında yaşın da yanmaması, yaşananların ülkemizin itibarına, siyasi ve ekonomik istikrara daha fazla zarar vermemesidir" diye konuştu.

Operasyonun başladığı günün ertesinde, borsanın günü yüzde 5,21 düşüşle kapattığına dikkati çeken Değer, bazı hisselerin yüzde 10'un üzerinde değer kaybettiğini, borsa şirketlerinin piyasa değerinin 25 milyar lira civarında azaldığını anımsattı. Değer, 25 milyar doların Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için telafisi mümkün olmayan bir kayıp olduğunu, rakamların daha da artmaması için tüm ilgililerin sağduyuyla hareket etmesi ve her adımın dikkatli atılması gerektiğini savundu.

İş dünyası olarak suça bulaşan kim olursa olsun, bu kişi ve kurumların en kısa sürede ortaya çıkarılması ve hak ettikleri şekilde cezalandırılması gerektiğinin altını çizen Değer, şöyle konuştu:

"Yargısız infaz yapılmasına, bunun bir intikam operasyonuna dönüştürülerek Türkiye'nin büyüyen ekonomisine, huzur ve güven ortamına, uluslararası piyasadaki imajına zarar verilmesine, bu ülkeyi seven kimsenin müsaade etmemesi gerekmektedir. Kamuoyu vicdanının rahatlaması ve soruşturmaya uğrayan kişilerin kamuoyu önünde temize çıkabilmesi, soruşturmalara hiçbir biçimde müdahale edilmediği kanaatinin oluşmasına bağlıdır. Bu amaçla soruşturmaların yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ve hukuk devleti ilkelerinden taviz verilmeden yürütülmesini, toplumu bir arada tutan başlıca etmen olan adalet duygusunun korunmasının ön koşulu olarak görüyoruz. Bugün yaşananlarda, 74 milyonun geleceği söz konusudur. Atılan her yanlış adım ülkeyi karanlığa sürükleyecek, demokrasimize büyük bir darbe vuracaktır." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Abdullah değer İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title