Haberler

Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde meydana gelen terör saldırısı Tekirdağ'da protesto edildi.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde meydana gelen terör saldırısı Tekirdağ'da protesto edildi.

Bedesten Meydanı'da toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

Grup adına açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat, Beşiktaş - Bursaspor maçı çıkışında polisleri hedef alan saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.

Polislerin ve diğer güvenlik güçlerinin sadece ülke güvenliğini sağlamaya çalışan bireyler olduklarını aktaran Polat, "Zor şartlar altında hayatları pahasına polislerimiz, askerlerimiz ve masum vatandaşlarımıza yönelik bu kirli ve alçakça saldırıları nefretle kınıyoruz. Terör kendi alçaklığında boğulana kadar mücadele vereceğiz. Böylesine kanlı bir eylemi planlayıp gerçekleştirecek kadar insanlıktan çıkmış olanları asla affetmeyeceğiz." diye konuştu.

Emperyalist güçlerin terör unsurunu kullanarak Türk milletine diz çöktüremeyeceğini vurgulayan Polat, şunları kaydetti:

"Bizi hiç bir emperyalist güç terörle hizaya getiremez, getiremeyecektir. Terörle kendi alçaklığında boğulana kadar mücadele vereceğiz. Böylesine kanlı bir eylemi planlayıp gerçekleştirecek kadar insanlıktan çıkmış olanları asla affetmeyeceğiz. Bu tür terör eylemleri ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunlara hizmet etmektedir. Topluma korku ve panik salmaya yönelik karanlık çabalara en uygun yanıt ise bu topraklarda yüzyıllardır kök salmış kardeşliği daha da pekiştirmektir."

Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekildi dağıldı.

Kırklareli'ndeki bir programa katılan Sinema oyuncusu Turgay Tanülkü de İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Tanülkü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet yaralılara ise acil şifalar temennisinde bulundu.

Türk milletinin yüreğinin terör nedeniyle buruk olduğunu ifade eden Tanülkü, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da teröre karşı dik ve birlik içerisinde olacağını bildirdi.

Tanülkü, bu ülkede artık, 'Başımız sağolsun' kelimesini duymak istemediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Terör saldırılarında çünkü bizler yok oluyoruz, ülkemizin çocukları yok oluyor. Biz bu güzel mirası evlatlarımıza devredemeden yok oluyorlar. Terör insan ayırmıyor. O anda kim varsa insanlar, kuşlar, böcekleri yok ediyor. Biz teröre karşı dik durduk ve durmaya devam edeceğiz. Terör nereden gelirse gelsin acıdır, bu nedenle terörün her türlüsünü nefret ve şiddetle kınıyoruz. Türk milleti olarak görüşümüz, düşüncemiz ne olursa olsun, teröre karşı bir olacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Turgay Tanülkü Tekirdağ Beşiktaş İstanbul Politika Güncel Haberler

title