Haberler

İstanbul'da Yılbaşı Öncesi Torbacılara Nefes Kesen Operasyon: 9 Gözaltı

İstanbul'da yılbaşı öncesi torbacılara nefes kesen operasyon: 9 gözaltı Taksim, Dolmabahçe gibi birçok semtte sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi Operasyonda "keş" ve "gargamel" lakaplı torbacılar gözaltına alındıİSTANBUL - İstanbul'da narkotimler yılbaşı öncesi Taksim, Dolmabahçe...

İstanbul'da yılbaşı öncesi torbacılara nefes kesen operasyon: 9 gözaltı

Taksim, Dolmabahçe gibi birçok semtte sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi

Operasyonda "keş" ve "gargamel" lakaplı torbacılar gözaltına alındı

İSTANBUL - İstanbul'da narkotimler yılbaşı öncesi Taksim, Dolmabahçe ve Tarlabaşı başta olmak üzere birçok semtte torbacılara yönelik operasyon düzenledi. Aramalarda bir şahsın pantolonunda esrar, bir diğerinin çantasında da ekstasy haplar ele geçilirken, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise kilogramlarca ve yüzlerce çeşitli uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda "Keş" ve "Gargamel" lakaplı torbacıların da aralarında bulunduğu gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Narkotik Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Sokak Suçları ve Narkotim Büro Amirliği ekipleri, yılbaşı öncesi uyuşturucu madde satışı yapan ve depolayan "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Günler süren fiziki ve teknik yapan narkotimler, Dolmabahçe, Taksim, Tarlabaşı başta olmak üzere birçok semtte zehir tacirlerini takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda polis, bir süredir peşinde olduğu "keş" lakaplı İbrahim K.'nın araçtan uyuşturucu madde satışı yaptığını tespit edince operasyon için düğmeye bastı. Hazırlıklarını tamamlayan polis, torbacının bir taksiye bindiğini belirlemesi üzerine takibe başladı. Bir süre sonra Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi üzerinde inen şahsı yakalayan polis, şahsın üst aramasını yaptı.

"Üstümde bir içimlik cigara var"

Yapılan aramalarda torbacı polisin sorusuna karşılık, "Üzerimde bir içimlik cigara var, başka yok. O da üstümde" dedi. Polisi "içiciyim" diyerek kandırmaya çalışan ancak bu oyuna gelmeyerek şahsın pantolonun içerisine bakan narkotimler, iç çamaşırında bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi. Maddenin bulunmasının ardından tim, torbacının Fatih Ayvansaray Esnaf Loncası Sokak üzerindeki evine girdi. İçeride didik didik arama yapan narkotimler, şahsın üstünde çıkan maddeyle aynı özellikteki esrar ele geçirdi. Aramaları sürdüren tim, torbacının uyuşturucu maddeleri sarmak için kullandığı alüminyum folyo, şeffaf kilitli poşetler ve tartmada kullanılan hassas terazi ele geçirdi. Öte yandan polis aramalar sonrasında hassas burunlu narkotik köpeğiyle de detaylı arama gerçekleştirdi.

"Keş" ve "Gargamel" lakaplı torbacılar yakalandı

Operasyonla hız kesmeden devam eden narkotimler Beyoğlu Taksim Hocazade Sokak üzerinde günlük kiralık bir aparta operasyon düzenledi. Evde yapılan aramalarda çok sayıda ekstasy hap ve metamfetamin ile hassas terazi ele geçirildi. Evde bulunan Mustafa Y., Ümit V., Enes A. ve Çağrı B. gözaltına alındı. Şahısların ifadesini alan polis, maddeleri satın aldıkları torbacıları yakalamak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında narkotimler, Tarlabaşı Keresteci Recep Sokak üzerinde "Gargamel" lakaplı Tunus uyruklu Sami Issam M.'yi ve Türkmenistan uyruklu Atacan J.'yi durdurdu. Burada şahısların çantalarında arama yapan polis, yine çok miktarda ot esrar, kokain ile çok sayıda ekstasy hap geçirdi.

Kilogramlarca esrar ve yüzlerce ekstasy hap ele geçirildi

Fatih'te düzenlenen bir başka operasyonda ise emniyette çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan ve 16 ay önce kilogramlarca uyuşturucu maddeyle yakalanan Kasedin Ç.'nin Karagümrük'deki parfümcü görünümlü iş yerlerine operasyon düzenledi. Burada didik didik arama yapan polis, bina boşluğuna bakan pencereyi açtığında ağızları bağlı olan 2 poşet gördü. Poşetleri açan narkotimler, piyasadaki torbacılara dağıtılmak üzere satışa hazır kilogramlarca "skunk" diye tabir edilen ot esrar, toz kokain ve yüzlerce ekstasy hap ele geçirdi. Aramalara devam eden polis, hassas terazinin yanı sıra uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 24 bin lira da el koydu. Operasyonlarda ele geçirilen maddelere, paralara ve hassas terazilere polis tarafından el konuldu.

9 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi

Operasyonlar kapsamında Dolmabahçe'de gözaltına alınan İbrahim K., Tarlabaşı'nda alınan Tunus uyruklu Sami Issam M. ve Türkmenistan uyruklu Atacan J., Taksim'de alınan Mustafa Y., Ümit V., Enes A. ve Çağrı B. ile Karagümrük'te alınan Kasedin Ç. ve Cengiz Ç. ifadeleri alınmak üzere şubeye götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkartılan torbacılardan Mustafa Y., Sami Issam M., Atajan J., Kasedin Ç. ve İbrahim K. "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve sağlamak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheliden Cengiz Ç., adli kontrol şartıyla, Ümit V., Enes A. ve Çağrı B.ye ise "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Gargamel İstanbul 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title