Haberler

'Tam kapanma'nın ilk Cuma namazı

Güncelleme:

'Tam kapanma'nın ilk Cuma namazı Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Vanlılar, evlerine en yakın camiye giderek Cuma namazını kıldı.

'Tam kapanma'nın ilk Cuma namazı

VAN - Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Vanlılar, evlerine en yakın camiye giderek Cuma namazını kıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni korona virüs tedbir kararıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da dün saat 19.00'dan başlayan 17 günlük tam kapanma süreci sürüyor. Korona virüs salgınındaki vaka artışı dolayısıyla tüm ülkede geçerli olacak tam kapanma süreci uygulanmaya konuldu. Van'da tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlamasının ilk cuma namazı korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında sosyal mesafenin korunduğu saf düzeninde kılındı.

Tam kısıtlamaya rağmen Cuma namazı kılmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, korona virüs salgının dünya genelinde bitmesini temenni etti.

MARDİN - Mardin'de korona virüs tedbirleri kapsamındaki tam kapanmada vatandaşlar maske ve mesafe kurallarına uyarak evlerine en yakın camilerde cuma namazını kıldı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasındaki tam kapanma süreci dün akşam saat 19.00 itibariyle başladı. Bu süreçte Mardin'in Artuklu ilçesinde vatandaşlar evlerine en yakın camilerde maske ve mesafe kuralına uyarak cuma namazını eda etti.

SİNOP - Sinop'ta 17 günlük tam kapanmadaki ilk cuma namazı fiziksel mesafe ve tedbirler eşliğinde gerçekleştirildi. Cami ve avlusu 1'er buçuk metre aralıklara saf tutan vatandaşlarla doldu taştı.

Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Sinoplu vatandaşlar, evlerine en yakın camiye giderek Cuma namazını kıldı. Tam zamanlı sokağa kısıtlamanın ilk cuma namazı Kovid-19'a karşı alınan önlemler içinde gerçekleştirildi.

Cuma vaktiyle birlikte Alaeddin cami içerisi ve avlusunda vatandaşlar saf tutmaya başladı. Birlikte imamın hutbesi dinlendi. Ardından imamın arkasında namaz eda edildi. Avlu ve içerisi kısıtlamadaki ilk cumada saf tutan vatandaşlarla doldu.

Vatandaşlar tam kapanmada camilerin açık olmasında ötürü mutlu olduklarını belirtti. Cuma namazı kılmak için camiye gelme hakkı tanındığı için teşekkür ettiler.

GAZİANTEP - Gaziantep'te, 418 saatlik tam kapanmanın ilk günün de vatandaşlar Cuma namazını evlerine yakın camilerin avlusunda ve bahçe kısmında sosyal mesafe kurallarına uyarak kıldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından açıklanan korona virüsle mücadelede alınan yeni kararlar sonrası dün akşam saat 19.00 itibariyle başlayan 418 saatlik tam kapanmanın ilk gününde vatandaşlar Cuma namazı için evlerinin yakınlarındaki camilere geldiler. Sosyal mesafe kuralına göre dizilen saflar caminin dışında avlu ve caminin bitişiğinde bulunan parka kadar uzadı. Okunan ezan ile namazını kılan vatandaşlar daha sonra evlerine giderek kapanma kuralına uydular.

KIRKLARELİ - Kırklareli'nde, korona virüsle mücadele kapsamında 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar sürecek olan tam kapanma sürecinin ilk gününde vatandaşlar Cuma namazını yürüme mesafesinde bulunan camilerde kıldı.

Korona virüsüyle mücadele kapsamında 29 Nisan Perşembe günü saat 19: 00'da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05: 00'da bitecek olan tam kapanmanın ilk gününde vatandaşlar Cuma namazlarını kılabilmesi için yürüme mesafesinde bulunan camilerde akın etti.

Kovid-19'a karşı alınan önlemler kapsamında sosyal mesafenin korunduğu saf düzeninde maskelerle kılındı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da, korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmada evlerinin yakınlarındaki camiye giderek maske, mesafeye dikkat edip cuma namazını kıldı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasındaki tam kapanma süreci dün akşam saat 19.00 itibariyle başladı. Bu süreçte Diyarbakır'da vatandaşlar evlerinin yakınındaki camiye giderek cuma namazını eda etti. Önceki haftalara göre daha az katılımın olduğu cuma namazında cemaatin sosyal mesafe ve maske kurallarına da uyduğu görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title