Haberler

İstanbul'da Enerji Projelerine Finansman Aranacak

Boğaziçi Enerji Kulübü, "Enerji projeleri ve anlaşmaları için yeni fonlar nereden ve nasıl bulunabilir?

Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü, Türkiye'nin gelecek 10 yılda 120 milyar dolarlık enerji yatırımına sermaye sağlayabilecek enerji fonuna ihtiyaç duyacağını belirterek, 11 Aralık'ta bu konunun da gündeme geleceği "Enerji projeleri ve anlaşmaları için yeni fonlar nereden ve nasıl bulunabilir?" toplantısı gerçekleştireceklerini bildirdi.

Mehmet Öğütçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda yapılacağını belirtti. Geçen sene kurulan kulübün üçüncü toplantısının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla açılacağını dile getiren Öğütçü, oturumlara İran, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Ürdün, Yunanistan, Bulgaristan'dan hükümet, özel sektör temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılacağını ifade etti.

"Kapalı kapılar arkasında sayın Taner Yıldız'ı ve sektörün dünya, bölge ve Türkiye liderlerini dinleyeceğiz. Nereye gittiğimize dair ışık tutmalarını isteyeceğiz" diyen  Öğütçü, toplantıda öne çıkacak konuları şöyle özetledi:

"İranlı konuklarımızın vereceği taze bilgiler ışığında, İran'a yaptırımların kalkması ve yeni enerji yatırım denklemi tartışılacak. Erbil ve Bağdat arasında varılan anlaşma, Doğu Akdeniz gaz yarışında İsrail'in son hamleleri, Hazar havzasında Statoil ve Total gibi oyuncuların yatırımlardan çekilmesi, Türkmenistan'ın Atagaz ile imzaladığı doğalgaz anlaşması ve TAPI boru hattının canlandırılması gibi güncel  konuları ele alacağız."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyareti sırasında ortaya attığı Güney Akım yerine yeni doğalgaz hattı projesinin yankılarının da değerlendirileceğini belirten Öğütçü, Kuzey Irak ve Doğu Akdeniz'den gelmesi planlanan doğal gazın Avrupa'ya ulaştırılmasının da gündemde olacağını duyurdu.

Türkiye'nin ve bölgenin en güçlü enerji şirketlerini çatısı altında topladığını bildirdiği toplantıda, Türkiye'deki enerji projeleri için finasmanın nasıl sağlanacağının da tartışılacağını ifade eden Öğütçü, "Türkiye, önümüzdeki 10 yılda 120 milyar dolarlık enerji fonuna ihtiyaç duyacak. Önemli projelere çekirdek sermaye sağlayabilecek enerji fonu oluşturulması da gündemimizde olacak" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Öğütçü Taner Yıldız İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title