Haberler

İstanbul Barosu Genel Kurulunda, Mevcut Başkan Mehmet Durakoğlu Protesto Edildi

Güncelleme:

İstanbul Barosu Genel Kurulu başladı. Avukatlar, mevcut Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun konuşmasını protesto etti.

İstanbul Barosu Genel Kurulu başladı. Avukatlar, mevcut Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun konuşmasını protesto etti.

41 bin 77 üyesi ile dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu Genel Kurul Toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. İki gün sürecek olan Genel Kurul Toplantısı kapsamında yarın İstanbul Barosunun yeni başkanı seçilecek.

İstanbul Barosu 2018 Olağan Genel Kurulu kapsamında yapılacak olan seçimlerde 2'si kadın 10 aday başkanlık için yarışacak. Baro başkanlığı için adaylığını açıklayan isimler şu şekilde: Mevcut Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Av. Eren Keskin, Av. Çiğdem Koç, Av. Fikret İlkiz, Av. Hasan Kılıç, Av. Başar Yaltı, Av. Talat Canbolat, Av. Cem Kaya Karatün, Av. Kaptan Yılmaz ve Av. M. Gökhan Ahi.

TUTUKLU HAVALİMANI İŞÇİLERİ İÇİN İMZA TOPLANDI

Seçimlere giren gruplar, sabah saatlerinden itibaren kongre merkezinin farklı yerlerinde stant açtılar. Kongre salonunda tutuklanan 3. Havalimanı işçilerinin serbest bırakılması için Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne verilmek üzere imza toplandı. Kongre merkezinin farklı yerlerine tutuklu avukatlar ile katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir elçinin fotoğrafları asıldı.

İstanbul Barosu Genel Kurulunda, Mevcut Başkan Mehmet Durakoğlu Protesto Edildi

ÖDAV DİVAN SEÇİMİNDE DIŞLANDI İDDİASI

Yarın yapılacak seçimlerden önce adaylar, Genel Kurul Başkanlık Divanı için liste sundular. Adaylar Av. Başar Yaltı, Av. Mehmet Durakoğlu, Av. Fikret İlkiz ve Av.Hasan Kılıç kendi aralarında hazırladıkları önergeyi Divan için sunarak öneride bulundular. Edinilen bilgiye göre, Divan için önergeyi hazırlayan adaylar, ÖDAV'a haber vermediler. ÖDAV üyesi avukatlar süreçten dışlandıklarını ifade etti. Genel Kurulun başlaması için baroya kayıtlı üyelerin yüzde 10'unu oluşturan çoğunluğun sağlanması ile toplantı başladı. Sunulan önergenin oylanması ile birlikte Av. Mustafa Kısacık Divan Başkanlığına, Av. Gülendam Şan Karabulutlar da Divan Başkan Vekilliği'nde atandı.

MEHMET DURAKOĞLU PROTESTO EDİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından mevcut Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu konuşma yaptı. Durakoğlu'nun konuşması sırasında ÖDAV üyesi avukatlar ellerinde taşıdıkları pankartlarla sessiz bir şekilde Durakoğlu'nu protesto etti. Durakoğlu'nun seçim sloganı olan "Savunmada taviz yok çünkü biz varız" sloganına gönderme yapan ÖDAV üyesi avukatlar, "Savunmada taviz çok çünkü siz varsınız" pankartını taşıdılar.

İstanbul Barosu Genel Kurulunda, Mevcut Başkan Mehmet Durakoğlu Protesto Edildi

"AVUKATLIK YAPTIKLARI İÇİN MAHPUSTALAR"

Durakoğlu konuşmasında, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının yalnızca yargı bileşenlerinin sorunu olmadığını, toplumsal bir sorun olduğunu söyledi. Durakoğlu, "Avukatlar insanca yaşama mücadelesi verdikleri için mahpustalar. Özgürlükleri avukatlık yaptıkları için kısıtlanıyor." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title