Haberler

İstanbul Adliyesi'nde Görev Yeri Değişiklikleri

- Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görev yapan bazı hakimlerin, HSYK'nın son kararnamesiyle görev ve yetkileri değiştirildi

Kararnameye göre; hükme bağlanan "futbolda şike" davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, TMK'nın 10. maddesi kapsamına alınarak terör örgütü suçlarına bakan mahkeme haline getirildi

Kararnameye göre; hükme bağlanan "futbolda şike" davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesi kapsamına alınarak, "terör örgütü suçlarına bakan mahkeme" haline getirildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki kimi ağır ceza mahkemeleri ile çocuk ağır ceza mahkemelerinin hakim ve başkanlarının görev yerleri değiştirilirken, aralarında "futbolda şike" davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci'nin de olduğu kimi hakimlere de yeni yetkiler verildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından, "Bazı yer 1. bölge adli yargı hakimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesine ilişkin 11 Haziran 2013 tarih ve 1130 sayılı karar" başlığıyla yayınlanan kararnameye göre, Hakim Mehmet Ekinci'nin mahkeme heyeti başkanı olarak görev yaptığı ve "futbolda şike" davasının hükme bağlandığı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, TMK'nın 10. maddesiyle, "görevli özel yetkili mahkeme" haline getirildi.

Bu mahkemenin mevcut üye hakimlerinden Hikmet Şen, 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ve Seyfettin Mermerci de 17. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görevlendirilirken, halen mahkeme heyeti başkanlığı yapan Mehmet Ekinci'nin TMK'nın 10. maddesi kapsamında yetkileri arttırıldı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, TMK'nın 10. maddesiyle görevli olarak halihazırda görev yapan İstanbul 22 ve 23. Ağır Ceza Mahkemeleriyle birlikte, terör örgütü davalarına bakacak.

Kararnamede, bu mahkemelerin, genel tevzilerden iş almayacağı ve ellerindeki işlere bakmaya devam edecekleri bilgisi de verildi.

-17. Ağır Ceza Mahkemesi de genel mahkeme oldu

Kararnameye göre, "İbrahim Tatlıses'e saldırı" davasına bakan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de genel tevziye açılmasına ve mahkemedeki terör davalarından kalan işlere devam etmesine hükmedildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Gökmen Demircan'ın bu mahkemede görevinin devam etmesine karar verilen kararnamede,  üye hakimlerden Menekşe Uyar'ın TMK'nın 10. maddesiyle, görevli 3 nolu Hakimlik'de görev yapması kararlaştırıldı.

İstanbul 17. Sulh Ceza Mahkemesi'nin hakimi Bekir Altun'un, 1 nolu Hakimlik'de görevlendirilmesine karar verilen kararnamede, yine mevcut TMK'nın 10. maddesiyle, görevli İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yılmaz Akıncı'nın da, özel yetkileri kaldırılarak İstanbul 2. İş Mahkemesi'nde görevlendirilmesi hükme bağlandı.

Bu arada İstanbul 1, 3, 6 ve 8. Ağır Ceza Mahkemeleri ile İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerinden bazılarının da görev yerlerinde değişiklikler oldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title