Haberler

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda aynı aileden 10 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

İsrail'in günlerdir süren vahşeti yeni bir boyuta ulaştı. Savaş uçaklarının, Gazze'nin batısında bir eve düzenlediği saldırıda, aynı aileden 10 Filistinli hayatını kaybetti. Barbarca saldırının ardından ailenin sadece 2 aylık üyesi hayatta kalabildi.

İsrail'in Filistin topraklarını işgali ve son günlerde artarak devam eden saldırılarında Tel Aviv yönetiminin kan donduran bir vahşeti ortaya çıktı. Sivil çocuk demeden saldırılar düzenleyen İsrail, Şati Mülteci Kampı'nda Ebu Hatab ailesinin yaşadığı eve savaş uçakları ile saldırı düzenledi.

AYNI AİLEDEN 10 KİŞİ ÖLDÜ, SADECE 2 AYLIK BEBEK HAYATTA KALDI

Saldırıda aynı aileden saldırıda 8'i çocuk, 2'si kadın 10 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda aynı aileden 10 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda aynı aileden 10 kişi hayatını kaybetti

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI HER GEÇEN SAAT ARTIYOR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 37'si çocuk, 22'si kadın 137 Filistinli hayatını kaybetti, 950 Filistinli yaralandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

İsrail Gazze Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title