Haberler

İsrail Cayır Cayır Yanıyor! İş Kontrolden Çıktı

Güncelleme:

İsrail'de Kudüs dahil 13 noktada 3 gün önce çıkan orman yangını kontrolden çıktı. Binlerce İsrailli yaşadıkları yerden tahliye edilirken dün Türkiye'den İsrail'e uçak desteği geldi.

İsrail'de Çarşamba gününden bu yana Kudüs, Batı Şeria ve Hayfa'ya bağlı 13 ayrı noktada çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle kontrolden çıkarak yayıldı. Üç gündür söndürülemeyen yangına müdahale eden 205 İsrailli itfaiyeciye yardım için Türkiye yangın söndürme uçağı gönderdi. Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, " İsrail'de 22 Kasım'da başlayıp hızla yayılan orman yangınını söndürmeye yönelik çabalara katkıda bulunmak üzere ülkemiz de yangın söndürme uçağı göndermektedir." ifadesine yer verildi. İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, yardım için Netanyahu'nun Türkiye'ye teşekkür ettiğini aktardı.

ANAYOLLARI VE EVLERİ SARDI

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden 4 itfaiye uçağı ve 49 personel de Perşembe sabahı İsrail'e ulaştı. İsrail'in merkezi ve kuzeydeki Hayfa'da yoğunlaşan yangınların ana yollara ve evlere de yayılmasıyla binlerce İsrailli tahliye edildi. İsrail Elektrik Kurumu yangının elektrik hatlarına zarar vererek tehlike oluşturmasıyla alarma geçti. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı Kurumu düne kadar 36 kişinin hafif yaralandığını bildirdi.


NETANYAHU YARDIM İSTEDİ

İsrail polisi bunun ulusçu nedenlerle çıkarılmış bir yangın olma ihtimalini gözardı etmezken olayla ilgili dört kişi gözaltına alındı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yangınlara müdahale için Türkiye, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İtalya'dan yardım talep edeceği açıklanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Benjamin Netanyahu Türkiye İsrail Kudüs Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title