Haberler

Isparta'ya 2 Milyon 750 Bin TL'lik Türkiye'nin En Büyük Hayvan Barınağı Açıldı

Isparta'ya 2 milyon 750 bin TL'lik Türkiye'nin en büyük hayvan barınağı açıldı Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldıISPARTA - Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle Isparta Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Bakım...

Isparta'ya 2 milyon 750 bin TL'lik Türkiye'nin en büyük hayvan barınağı açıldı

Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

ISPARTA - Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle Isparta Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen resmi törenle açıldı.

Hayvan hakları koruma derneği temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı merkez, Türkiye'deki diğer illere örnek gösterildi. Yaklaşık 800 bin lirası bakanlık tarafından karşılanan ve 2 milyon 750 bin TL'ye mal olan tesisin açılışını ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Hayvan Koruma Derneği Başkanı Aynur Gül birlikte yaptılar.

Çok yönlü rehabilitasyon merkezi

Türkiye'nin en büyük bakım ve rehabilitasyon merkezi olma unvanını taşıyan merkezin yaklaşık 450 hayvana barınma imkanı sağlayacağı ve farklı özelliklere sahip birçok hayvana da rehabilitasyon hizmeti vereceği belirtildi. Özellikle küçük yaşlardaki çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması amaçlanılan 49 dönümlük orman arazisi üzerine kurulu merkezde ayrıca, kedi ve köpekler için ayrı hastaneler, 11 kapalı alan, ameliyathaneler, kısırlaştırma merkezi ve karantina bölgeleri de ve yuvalar da bulunuyor. Çocuklara özel park ve oyun alanları bulunan merkezde, gezinti parkuru da yer alıyor.

"Hayvan ile çocuğu birleştirdik"

Barınak ile ilgili sevgi unsurunun ön plana çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Burada tamamen bir arayış içerisinde bir çalışma yapıldı. Bu arayış neticesinde, ince noktalarda bazı hassasiyetler ortaya çıktı. Bir köpeği boşu boşuna barındırmak bizim işimize gelmedi. Biz burada hayvanla çocuğu birleştirdik. Hayvanların bütün psikolojik yönlerini ele alarak bu durumu çocuklarla birleştirdik. Yani ana temamız çocuk ve hayvan. Hayvanı düşündüğümüz kadar çocuklarımızı düşünüyoruz, çocuğu düşündüğümüz kadar da hayvanı düşünüyoruz. Yüksek seviyede sevgi seli olan canlıları bir araya getiriyoruz. Bu merkez ile biz burada hayvanları ve insanları sevmenin fırsatını sunuyoruz" dedi.

Vali Günaydın: "Her türlü desteği vermeye hazırız"

Son yıllarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hayvan haklarıyla ilgili çok ciddi düzenlemelerin yapıldığına işaret eden Isparta Valisi Şehmus Günaydın ise bu kanunların uygulamaya geçmesi için artık belediyelerin de elini taşın altına koymaları gerektiğini hatırlattı. Vali Günaydın, " Ben buradan diğer ilçe belediyelerimize de sesleniyorum; bunun gibi bir tesisi yapmak isteyen tüm belediyelerimize biz her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü biz, bu tesisleri yapmakla hem hayvanlarımızı her türlü kötü muameleden korumuş oluyoruz, daha rahat bir ortamda yaşamalarını devam ettirmelerini ve tekrar doğal ortamlara bırakılmalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda sokaklarda insanlarımızın korkularını ortadan kaldırmak adına da çok ciddi bir faydasını görüyoruz bu tesislerin. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız gerek yer tahsisinde, gerekse bu tesislerin yapımında nakdi yardımda da bulunuyor. Belediye başkanlarımız gelsinler, biz her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

HAYKONFED Başkanı Çıtırık: "Bakanlık bu tesisi Türkiye'ye örnek göstersin"

Hayvan Hakları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Çıtırık ise, "Bu tesis, sadece Isparta'ya değil, Türkiye'ye kazandırılmış bir tesistir. Ben de Sayın Bakan'a buradan ona bir mesaj göndermek istiyorum. Katkısına teşekkürün yanında istiyorum ki; Sayın Bakan Türkiye'deki bütün belediye başkanlarını ve belediye veteriner hekimlerinin Isparta'ya gelmesini sağlayarak, çocuk - hayvan - insan ve hepsinin birlikte en iyi koşullarda yaşatıldığı ve yüksek kısırlaştırmanın yapıldığı bu tesisi lütfen bakanlık örnek göstersin. " ifadelerini kullandı.

"Herkesin gezip, görmesi lazım"

Merkezde yapılan resmi açılışın ardından, tesisi gezen katılımcılar da hayvanları sevme fırsatı buldular. Katılımcı vatandaşlar ve çocuklar, daha sonra yapılan tesis hakkında görüşlerini ifade ederek, "Burada hayvanlar için güzel bir yer sağlanmış, onlara burada bakılıyor ve barınma imkanı sağlanıyor. Burası sadece bir barınak değil, insanların güzel vakit geçirebileceği ve eğlenebileceği de bir yer. Emeği geçenlere teşekkürler" diyerek herkesin burayı gezip, görmesi gerektiğini belirttiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Milliyetçi Hareket Partisi Yusuf Ziya Günaydın Isparta Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title