Haberler

İslam Dünyası Kendi Göbek Bağını Kesmek Zorunda"

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, "İslam dünyasının demokrasinin gelişmesi için dışarıdan bekleyeceği bir medet yok. Kendi göbek bağını kesmek zorunda ve eninde sonunda Arap Baharı süreci her ne kadar bir sekteye uğramışsa da bunun ilanihaye bu şekilde tutulması mümkün olmayacaktır.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, "İslam dünyasının demokrasinin gelişmesi için dışarıdan bekleyeceği bir medet yok. Kendi göbek bağını kesmek zorunda ve eninde sonunda Arap Baharı süreci her ne kadar bir sekteye uğramışsa da bunun ilanihaye bu şekilde tutulması mümkün olmayacaktır." dedi.

Aktay, Arap Derneği ile Suriyeli Basamad Derneği işbirliğiyle Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen " Türkiye'nin Siyasi ve Fikri Tecrübesi ve Geleceği" toplantısına katıldı.

Toplantı sonrası AA muhabirine açıklama yapan Aktay, şöyle konuştu:

"17 yılda AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirilen devrim niteliğindeki ekonomik ve siyasi başarılar, demokratikleşme adımları, Türkiye toplumunun genel olarak 17 yıl içinde birbiriyle daha çok bütünleşmesi, devlet ve vatandaşı arasında yaşanan buluşma ve birleşmeyi bir model olarak ortaya koyduk. Türkiye'de yaşanan değişimin önemli özelliği aslında insan haklarına gösterilen saygı olduğunu ve siyasetin anlamında eskiden bir tür hakimiyet olarak anlaşılan siyasetin bugün bir hadimlik olarak algılanması ve yaşanmasına vurgu yaptık. Türkiye'de güçlü bir değişim yaşanmışsa bunun özeti belki de budur. Türkiye'de vatandaşla devlet arasında bir tür birleşmenin yaşanmış olması önemli bir devrim niteliğindeki bir değişim diyebiliriz."

Arap devrimlerinin bir sosyolojik patlamanın sonucu olduğunu aktaran Aktay, bunun sosyolojik anlamda dünyaya açılımın toplumda yarattığı yeni talep ve beklentilerin olduğunu ifade etti.

Aktay, bu talep ve beklentileri mevcut iktidarların artık karşılayamadığı için toplumların patlama noktasına geldiğini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama bu patlamalar çok despot iktidarlar, darbeciler tarafından çok kötü bir biçimde bastırıldı. Aslında Arap Baharı süreci kimin gerçekten demokrasi iddiasında ne kadar samimi ve sadık olduğunu, kimin olmadığını çok net biçimde ortaya koymuş bir süreçtir. Bugün dünyaya demokrasi ve insan hakları dersleri veren insanların demokrasi iddialarının kaç paralık olduğu da bu şekilde ortaya çıkmış oldu. Maalesef İslam dünyasının demokrasinin gelişmesi için dışarıdan bekleyeceği bir medet yok. Kendi göbek bağını kesmek zorunda ve eninde sonunda Arap Baharı süreci her ne kadar bir sekteye uğramışsa da bunun ilanihaye bu şekilde tutulması mümkün olmayacaktır. Devrim süreci bir defa başlamıştır. Devrim süreci zemheri bir kış süreciyle şimdilik dondurulmuş vaziyette ama her kışın akabinde bir bahar olduğunu da kimse unutmamalı."

Kaynak: AA / Güncel

Arap Baharı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title