Haberler

IŞİD, Kahramanmaraş'taki Öğretmen Cinayetini Üstlenip Türkiye'yi Tehdit Etti

Güncelleme:

IŞİD, Türkçe yayınladığı dergisinin son sayısında Kahramanmaraş'ta boğazı kesilen Suriyeli öğretmen cinayetini üstlenip, "İstanbul'u fethedip şeriatla yöneteceğiz" dedi.

21 Nisan'da Kahramanmaraş'ta Suriyeli öğretmen 39 yaşındaki Şuca Gannum boğazı kesilerek öldürülmüştü. O saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD, Türkçe yayınladığı Konstantiniyye dergisinin son sayısında Türkiye'yi de açıkça tehdit etti. Örgüt, İstanbul'u fethedip şeriat yönetimi kurma hedefini açıkladı. Türkiye'deki gazetecilere yönelik tehditlerin de yer aldığı dergide, "İslam Devleti'yle savaşan hiçbir kavim iflah olmayacak" ifadeleri yer aldı.

Propagandalarını geniş kitlelere ulaştırmak için medyayı da etkin biçimde kullanan Irak İslam Şam Devleti (IŞİD), Türkçe olarak yayınladığı Konstantiniyye dergisinin yeni sayısında Türkiye'ye yönelik tehditlerde bulundu. Derginin önsözünde, şu ifadelere yer verildi:

"İslam Devleti'yle savaşan hiçbir kavmin iflah olmadığını ve olmayacağını ayrıca belirtmek isteriz. Özellikle Türkiye gibi komşularımızın bize yakın olmaları hasebiyle bu savaştan daha çok zarar görebileceğini ayrıca belirtmek isteriz. İyiliğin karşılığı ancak iyiliktir, zulüm de karşılıksız değildir."

Türkiye'nin, üslerini koalisyon güçlerine açmasını da sert sözlerle eleştiren IŞİD, 'mültecilerin hapsedildiğini ve ülkelerine geri yollandığını' iddia ederek, 'suçlar karşılıksız kalmayacak' ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'U FETHEDİP ŞERİATLA YÖNETECEĞIZ'

Örgüt, ayrıca dergisinde, İstanbul'u fethedeceklerini ve şeriatla yöneteceklerini şöyle dile getirdi:

"Siz istediğiniz kadar çaba sarf edin, biz yine de Allah'ın izniyle İstanbul'u tekbirlerle fethedeceğiz. 1400 sene önce bunu haber veren Peygamberin müjdesine nail olacağız. Küfrün, demokrasinin ve laikliğin hâkimiyetine son verip İstanbul'u şeriatla yöneteceğiz."

KAHRAMANMARAŞ'TAKİ ÖĞRETMEN CİNAYETİNİ ÜSTLENDİ

Kahramanmaraş'ta öldürülen Şuca Gannum adlı Suriye asıllı öğretmenin İslam Devleti'ne zarar verdiği gerekçesiyle öldürüldüğünü de açıklayan örgüt, ayrıca gazeteci ve yazarları da şu şekilde tehdit etti:

"İslam devleti aleyhine pervasızca haber yapan, her türlü iftirayı atmaktan çekinmeyen, elleri ve dilleriyle İslam devletine karşı savaş açanları aynı akıbet beklemektedir. Bu, diğerleri için sadece uyarı niteliğindedir. Diğerlerinin bundan ibret alacağını umuyoruz."

TÜRKİYE'DEKİ OKULLARI BOYKOT ETME ÇAĞRISI

Türkiye'deki okullarda küfür ve haram içerikleri olduğunu iddia eden IŞİD, sempatizanlarına boykot çağrısı yaptı:

"Bir Müslümanın çocuğunu şirk, küfür ve fesat yuvaları olan bu okullara göndermesi asla caiz değildir. Bahsetmiş olduğumuz bu sinsi tuzaklarının ve amaçlarının dışında okullarda açık bir şekilde gözlemlenebilen küfür ve şirkler de mevcuttur." (Kaynak: Sputnik)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kahramanmaraş İstanbul Türkiye Dünya Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (99)

İslam devletiMobil-ANDROID:

herkes bir yorum yapıyor yo uyuşturucu yok alkol bi izleyin onların videolarını onların medyasindan onların askerleri sigara bile kullanmıyor adamlar iman gücüyle savaşıyor varmi tarihte bir örneği dünyaya kafa tutuyorlar Mehdiye tabi olacak ordunun bütün özelliklerini taşıyorlar eğer onların davası batilsa allah îşlerini rast götürmesin eğer haksa allah bizleride onlarla beraber etsin....

145
13
yanıtYanıtla
al bi üsütük daha:

lan keske alkolik olsalarda kimseye zarar vermeseler siz onlarin soyunu sopunu bilmiyorsunuz dünyada nekadar uyusturucu sebekesi varsa biraraya gelmis neymis müslümanmis hahhahaaaaa

yanıt12
yanıt19
sa:

okul istemezler tabi onlara cahil insanlar lazım

16
43
yanıtYanıtla
ref:

tayyip sayesinde her pisliğe layığız al ülkeyi getirdiğin durum ulan islamın kimere faydası olmuş atatürkün kurduğu cumhuriyet neyimize yetmesdi hertürlü bela sana gweelsin tayyip inşşah

17
40
yanıtYanıtla
Misafir:

İslama dil uzatma!

yanıt5
yanıt3
Türk:

ahirete gittiğin vakit sana İSLAM ın faydasını anlatırlar, gerizekalı

yanıt2
yanıt2
...:

SEN GEL BURAYI FETHET BENDE SENİN EGON LA YAŞAYAYIM ÖYLE Mİ. . . SEN BENİ ARAP MI SANDIN. . . HELE BİR GEL SENİ NEREYE GÖMÜYORUZ . . .

8
35
yanıtYanıtla
Emcey:

Duydunuz mu İstanbul''u fethedeceklermiş. Pire deveye kafa tutarım diyecektir tabi işin ilginç yanı buna inanan insanlar var :D Tüm dünya zaten fethetmek için stratejik politikalar yapıyor bigün fethedilse bile o zaman bu zaman değil.

3
38
yanıtYanıtla
hasan:

Tabi buyurun gelin hazır dindaş ve yandaşlarınız iktidarda iken.

16
25
yanıtYanıtla
bnt:

neyse sizinkiler iktidar olunca artık yahudiler gelir. :)

yanıt0
yanıt2
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title