Haberler

Işid'in Japon Rehineleri Öldürmesi

Suriye rejimi, Japon rehinelerin öldürülmesini kınadı.

Suriye rejimi terör örgütü IŞİD'in Japon rehineleri öldürmesini kınadı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığındaki bir yetkilinin açıklamasına dayandırdığı konuyla ilgili haberinde, olay "vahşet" olarak nitelendirilerek, Suriye'nin Japon rehinelerin öldürülmesini kınadığı ve "teröre karşı işbirliği" çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Haberde ayrıca "Suriye'nin, kurbanların aileleri ve Japon halkının acısını paylaştığı" dile getirildi.

IŞİD, 20 Ocak'ta internet üzerinden, Haruna Yukava ve Kenji Goto adlı iki Japon rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti. İstekleri yerine getirilmeyen örgüt, Yukava'nın öldürüldüğünü duyurmuş, daha sonra, 2005'te Amman'da 57 kişinin öldüğü "Kara Çarşamba" saldırılarına katılan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi'nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde Goto ve Ürdünlü pilot Muaz el- Kesasibe'nin de öldürüleceğini açıklamıştı.

Terör örgütü IŞİD, dün, alıkoyduğu ikinci Japon rehine Kenji Goto'nun öldürüldüğünü gösterdiği iddia ettiği görüntü kaydını yayınlamıştı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Kenji Goto Suriye Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title