Haberler

Ircıca Genel Direktörü Eren Nijerya'da

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren, Nijerya Devlet Başkanı Muhammedu Buhari'yi ziyaret ederek kendisine çeşitli hediyeler verdi.

Nijerya Devlet Başkanı Buhari, "Batı Afrika'da İslam ve Medeniyeti Tarihi Konferansı" münasebetiyle ülkesinde bulunan IRCICA Genel Direktörü Dr. Eren'i kabul etti. Kabule, Nijerya Eğitim Bakanı Adamu Adamu ve Türkiye'nin Abuja Din Hizmetleri Ataşesi Ali Kaşıkırık da katıldı.

Dr. Eren, Buhari ile görüşmesine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı Buhari'ye, Topkapı Sarayı'nda bulunan ve Hz Osman'a ait olduğu rivayet edilen mushafın tıpkısını, IRCICA'nın prestijli yayınlarından Sultan II. Abdülhamid albümünü ve Medine müdafi Fahreddin Paşa'nın fotoğraf koleksiyonundan seçilmiş tarihi fotoğraflarla Haremeyn (Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevver'e) albümünü hediye ettik. Ayrıca Devlet Başkanı Buhari'ye hat sergisinde yer alan bir levha da takdim ettik." ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı Buhari ile IRCICA'nın bu bölgedeki faaliyetleri ve İslam dünyasının meseleleri üzerine konuştuklarını ifade eden Dr. Eren, "Bildiğiniz gibi Nijerya Batı Afrika'nın en önemli ülkelerinden biri ve dolayısıyla İslam İşbirliği Teşkilatında yer alan önemli ve ağırlığı olan bir ülke. Halihazırda genel sekreter yardımcılarından biri Nijeryalıdır." diye konuştu.

Dr. Eren ayrıca "Sayın Devlet Başkanı Buhari'nin Türkiye'ye karşı çok güzel muhabbetleri var. Türkiye'ye yönelik yaklaşımları ve sevgisi bizi mutlu etti." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Buhari Umaru Yar'adua Nijerya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title