Haberler

İran Vatandaşı, Peygambere Hakaretten İdam Edildi

Güncelleme:

Yunus Peygamber'e hakaret etmekten ve Kur'an-ı Kerim'i kendine göre yorumlamakla suçlanan İranlı Mohsen Amir-Aslani, idam edildi.

HABERLER.com / İran'da yaşayan 37 yaşındaki Mohsen Amir-Aslani, Yunus Peygambere hakaret etmekten ve Kur'an-ı Kerim farklı tarzda yorumlamaktan suçlandı ve daha sonra idam edildi.

DAHA ÖNCE DE TUTUKLANDI

İran'daki insan hakları eylemcilerine göre, Mohsen Amir-Aslani topluma aykırı dini inanca sahip olmaktan dolayı geçen hafta İran'da suçlu bulundu.

'KUR'AN-I KERİM'İ OKUMA' TOPLANTILARI

Amir-Aslani, Müslümanlığa ters düşen eylemleri yüzünden 9 yıl önce de tutuklanmıştı. Ailesi, Amir-Aslani'nin psikoterapi ve Kur'an okuma konularında toplantılar düzenlediğini ve Kur'an-ı Kerim ile ilgili kendi yorumlarını bu toplantılarda anlattığını söyledi.

TOPLANTILARI YÜZÜNDEN İDAM EDİLDİ

Mohsen Amir-Aslani, Müslümanlık ile ilgili yenilikler ortaya çıkarmaya ve bunları dünya çapında yaymaya çalıştığı için geçen hafta idam edildi. İnsan hakları eylemcileri, Amir-Aslani'nin dini görüşlerinden ve Kur'an-ı Kerim'de geçen Yunus Peygamber ile ilgili kısmı, sembolik bir masal gibi yorumlamasından dolayı idam cezasına çarptırıldığını açıkladı.

İRAN, YASADIŞI CİNSEL İLİŞKİDEN DOLAYI İDAM EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

İdam kararını veren İran'daki yargı sistemi, Amir-Aslani'nin idamının dini düşüncelerinden dolayı gerçekleştiği iddiasını reddetti.

Yetkililer, Amir-Aslani'nin düzenlediği faaliyetlerde, bir çok kişi ile yasadışı cinsel ilişki yaşadığını iddia etti. Düzenlediği eylemlerde dinle ilgili kabul edilebilir bir Kur'an-ı Kerim yorumu yapmadığını ve bu faaliyetlerin yasal izni olmadığını açıkladı.

DÜŞÜNCELERİNİ YAYMAK İÇİN KİTAPÇIK DAĞITMIŞ

Kimliğini vermek istemeyen bir kişi, New York'ta kurulan, İran'daki İnsan Hakları için kurulan Uluslararası Kampanya grubuna (International Campaign for Human Rights in Iran) konuşarak, Mohsen'in evinde verdiği faaliyetlerde 'Kur'an'ı yorumlama' başlığıyla kendi tarzıyla Kur'an-ı Kerim'i açıkladığını belirtti. Mohsen, düşüncelerini yaymak için de kendi yazdığı kitapçığı dağıttığını da ekledi.

İsmini vermek istemeyen diğer kaynaklar ise, isthbarat bakanlığının olayın arkasında olduğunu açıkladı. Mohsen'in ilk başta tutuklanmasının sebebinin İslam'ı kendi tarzıyla yorumlaması olduğu fakat daha sonrasında Yunus Peygamber'e hakaretler ettiği için ve evlilik dışı cinsel ilişkiler yaşadığı için olduğu da belirtildi.

EŞİ, AMİR-ASLANİ'NİN DİNİ İNANCINDAN DOLAYI İDAM EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

İran hukuku, cinsel ilişkilerine yönelik iddialar ile ilgili kanıtları olduğunu belirtirken, Roozonline adlı bir internet sitesine konuşan Amir-Aslani'nin eşi Leila ise, iddia edilen kanıtların olmadığını açıkladı.

Leila, eşinin suçlu bulunarak idam edilmesinin tek sebebinin onun dini görüşlerinden kaynaklandığını ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (97)

türk islam:

iranda şialar peygamber efendimize hakaret edeni asıyor türkiyede peygamber efendimizi hakaret eden hüseyin aygünü chp milletvekili yapıyor.

33
36
yanıtYanıtla
Mehmet:

peygamberler bizzat kendilerine kufur ve hakaret eden musrikleri oldurmemisler de bunlara mi kaldi bir cana kiymak. hakaret edene donersin sirtini birakirsin kendi haline. Allah aciz mi ki kendisine ve elcisine hakaret eden bir kuluna gerekeni yapamasin? aklini kullanmayan bu insanlar yuzunden pislik yagmurunun icinde debelenip duruyoruz.

yanıt0
yanıt0
salih:

bir de bakara suresine hakaret eden vekil vardı kim olduğunu herkes bilir ayrıca aygün peygamberimize hakaret falan etmedi atma

yanıt0
yanıt0
ahmet:

din düşmanlarını asmaya kalksak bizde adam kalmaz

31
28
yanıtYanıtla
Ibrahim Akgül:

Tabiki İslam dini Hoşgüru dinidır Allaha ve Kataba Butun Peygamberlere Hakareteden Ölumi hakeder?

13
32
yanıtYanıtla
cevap:

tabiki oyle iran en iyisini yapmis ellerine saglik

yanıt0
yanıt0
burasi türkiye:

en cok sasirdigim sey Tanri diye bisey yok demeleri bu samankafalilar tanri kelimesinin ne oldugunu bile bilmez ulan ben türküm tanrida Allah kelimesinin türkcesi gerizeklalilar biyerinizemi batiyor türkce kelimeler

25
19
yanıtYanıtla
burası Türkiye Cevabım:

Tanrı: karşılığı dilden dile =tanrı dır. . . yani tanrı bazısına göre köpek, kimine göre inek, diğer bir ırka göre taşdan toprakdan heykeldir. . tanrı dediğinde herkabile her zat kendi tanrısını bilir aklına gelir. . ama ALLAH dediğinde müslüman aleminin yaratıcısı ve peygamber efendimizin elçisi olan din aklıllara gelir. 99 isimden bir tanesidir. . . inca ayrım var lütfen dikkat.

yanıt0
yanıt0
vats:

bişeylerin sana battığı belli soyunu bi araştır türk bile olamazsın ırkçı

yanıt0
yanıt0
Yusuf D.:

Tanrı genel bir terimdir, Zeus''ada tanrı diyorlar, o tanrı dediğinin bizde 99 ismi. . sıfatı var, biriside Allah(cc), hadi sen tanrı demek istiyorsun. . senin bileceğin iş, neden milletide Allah dedirtmemek için zorluyor. . gerizekalılıkla suçluyorsun, birgün göçüp gittiğinde ismini reddettiğin için Allah''a nasıl hesap vereceksin, o zaman göreceksin kim gerizekalı.

yanıt0
yanıt0
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title