Haberler

İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Güvenli Bölge oluşturmasından rahatsız oldu

Güncelleme:

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musavi, Suriye'de yaşananlarla ilgili "Tahran, Türkiye'nin Suriye'de askeri nokta oluşturmasını kabul etmiyor. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı." dedi.

Haftalık basın toplantısını devlet televizyonunda canlı yayında yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, Suriye'de yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Musavi, "Ankara'nın Suriye'de askeri üs kurmasına karşıyız. Bu sorunlar diplomatik yollarla çözülmeli" ifadesini kullandı.

İRAN ENDİŞELİ

Türkiye ile ABD, Barış Pınarı Harekatı'nın yapıldığı bölgede güvenli bölge kurulması için anlaştı. 13 maddelik anlaşma gereği terör örgütü YPG, Türkiye sınırının 30 km gerisine çekilecek ve bölgede sadece Türk Silahlı Kuvvetleri olacak. Barış Pınarı Harekatı devam ederken, diplomasi yoluyla istediğini alan Türkiye'ye ise İran'dan tepki geldi. Türkiye'nin Güvenli Bölge oluşturmasından rahatsız olan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musavi, "Tahran, Türkiye'nin Suriye'de askeri nokta oluşturmasını kabul etmiyor. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı." ifadelerini kullandı. Sözcü ayrıca Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Güvenli Bölge oluşturmasından rahatsız oldu

TÜRKİYE-ABD MUTABAKATI

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ankara'daki temasları sonrasında varılan anlaşma ile Türkiye Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye yönelik operasyonunu beş gün boyunca durdurma kararı almıştı. Anlaşma uyarınca 120 saat içerisinde YPG, sınırdan 20 mil yani 32 kilometre güneye çekilecek. Ayrıca YPG'nin silahları toplanacak ve bölgede kurulacak güvenli bölge öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olacak.

PENCE: ATEŞKES İÇİN ANLAŞILDI, YPG ÇEKİLECEK

ABD ve Türkiye heyetinin Barış Pınarı Harekatı'nın durudulması konusunda anlaştı. Anlaşmaya ilişkin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ın ABD Büyükelçiliği'nde açıklama yaptı. Pence, "ABD ve Türkiye Suriye'de ateşkes için anlaştı. YPG 120 saat içerisinde çekilecek. Başkan Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettardır" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: DİĞER BÖLGELERİ RUSYA'YLA GÖRÜŞECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da güvenli bölgenin büyüklüğüyle ilgili soruya yanıtında, bazı bölgelerin Suriye hükümetinin kontrolünde olduğuna dikkat çekmişti. Bu konuyu Rusya'la görüşeceklerini ifade eden Çavuşoğlu, şunları söylemişti:

"Münbiç ve diğer bazı bölgelerle ilgili Rusya'yla görüşeceğiz. Dün akşam Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ve Sayın Putin de, atacağımız adımları görüşmek üzere, bu bölgeler dahil Cumhurbaşkanımızı Soçi'ye davet etti. Ayın 22'sinde Rusya'yla bu konuları ele alacağız. Bizim amacımız 20 mil-32 kilometre derinlikte ve Irak sınırına kadar olanın teröristlerden temizlenmesidir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Musavi Suriye İran Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title