Haberler

İran'da Sistan-Belucistan'da Köyde Erkeklerinin Hepsinin İdam Edildiği Ortaya Çıktı

Güncelleme:

İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad döneminde Sistan-Belucistan eyaletine bağlı köyde erkeklerinin hepsinin uyuşturucu gerekçesiyle idam edildiği ortaya çıktı.

Ülkede İran İslam Cumhuriyeti'nin altıncı Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminde devlet tarafından idam edilenlerin ailelerine yardım edilmesine ilişkin yasanın yeniden gündeme geldi. Yasanın yeniden gündeme gelmesiyle Sistan-Belucistan eyaletine bağlı köyde erkeklerinin tamamının idam edildiği ortaya çıktı.

"ERKEKLERİN HEPSİ UYUŞTURUCU NEDENİYLE İDAM EDİLDİ"

İran Cumhurbaşkanlığı Kadın ve Aile İşleri Müsteşarı Şehindot Molaverdi, hükümetin idam edilenlerin ailelerine destek vermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Molaverdi, Sistan-Belucistan eyaletine bağlı bir köyde erkeklerin tamamının uyuşturucu nedeniyle idam edildiğine de dikkat çekti.

"HALKIN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ GEÇİMİNİN UYUŞTURUCUDAN KAZANIYOR"

Nüfusu yaklaşık 2 buçuk milyon olan Sistan-Bellucistan eyaletinde, halkın önemli bir bölümü geçimini uyuşturucu kaçakçılığından sağlıyor. Uyuşturucu üretiminin ve kaçakçılığının yoğun olduğu Pakistan ve Afganistan'a komşu olan eyalette, her yıl onlarca kişi bu suçtan idam ediliyor.

Kaynak: tr.sputniknews.com

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mahmud Ahmedinejad İran Dünya Haberler

500

Yorumlar (44)

dürbünlü:

darisi hdp ve chp, lilerin basina. .

56
21
yanıtYanıtla
Putin başkan:

Hdp ne koymuşsa zorunuza gidiyor ahahahhah sur merkez patlıyor herkes :)beter olsun satılmış askeriniz polisiniz

yanıt3
yanıt9
serdar:

uyusturucu tamamen iftira. . belucistan halki irandan ayrilmak istiyor . . simdiye kadar bircok iran askerini pusuya düsürerek imha ettiler. . bunlarla bas edemeyen iran demekki uyusturucu bahanesiyle öc almis. . ama nafile . . geride milyonlarca belucistan halki var ve seytan irana karsi savasmaya devam edecekler. . ah birde bizim geri zekali azeri gardaslarimizda ayaklansa iranin altini üstüne getirirler . .

13
45
yanıtYanıtla
uyuşturucu:

bizde de uyuşturucu ticareti yapanı asmak lazım kim olursa olsun başka insanların evladını zehirleyeni asmak insanlığın borcudur

28
5
yanıtYanıtla
.............:

Iran kadar disa bagimli bir ülke bile bagimlilari idam edebilsin, koskoca Türkiye teröristlerle basedemesin bu Türk hükümetinin ne kadar basarili oldugunun bir kanitidir!

11
19
yanıtYanıtla
cihan:

bizde de iran gibi kesin katı kurallar olsa ne pkk kalır ne kürt sorunu kalır nede herangi bir ülke ajanı cirit atabilir iran molla falan ama harbiden bizden cok daha otoriter ve sağlam bir devlet yapıları var ne amerika ne rusya nede çin hiç biri sızma yapamıyor irana bizim türkiyede mit ajanından cok alman rus amerikan ajanları var

16
9
yanıtYanıtla
h:

İranda özgür basın yok hükumet aleyhinde kimse konuşamıyor. bizde olsa kıyamet kopar

yanıt3
yanıt6
h''e cevap:

madem o kadar demokratiğiz neden cumhurbaşkanı ve ailesinin olduğu haberlere yorum yazdırılmıyor?

yanıt6
yanıt4
abizer:

BIZIM ULKEDEDE MEYDANLARA CIKIP OLUK OLUK KAN AKITACAGIZ DIYENLEREI ODULENDIRIYORLAR KOTU IRAN KADARDA OLAMADIK

20
4
yanıtYanıtla
ErgenekoN:

HAKEDIYORLAR SEN BEBEK OLDURCEN KANIN AKMICAKMI???

yanıt1
yanıt1
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title