Haberler

Irak Hükümetinden Pkk'ya Karşı Harekete Geçme Sinyali

Irak Başbakan Yardımcısı Behram Ahmet Salih, Önümüzdeki Dönemde Ülke Sınırları İçerisindeki Bütün Terör Örgütlerine Karşı Ciddi Mücadele Dönemi Başlatacaklarını Söyledi.

Irak Başbakan Yardımcısı Behram Ahmet Salih, önümüzdeki dönemde ülke sınırları içerisindeki bütün terör örgütlerine karşı ciddi mücadele dönemi başlatacaklarını söyledi.

Salih yaptığı açıklamada, ¨Terör örgütleri komşularımızı da tehdit ediyor¨ diyerek, üstü kapalı olarak terör örgütü PKK`ya karşı da mücadele edecekleri mesajını verdi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani`ye bağlı Kürdistan Yurtsever Birliği`nin üst düzey yöneticilerinden olan Irak Başbakan Yardımcısı Behram Salih, Petrol Bakanı Hüseyin El Şehristani, Planlama Bakanı Galib Baban, Milli Güvenlik Müsteşarı Muaffak El Rubai ve Maliye Bakanı Cebir Bakır Solağ, ülkede son 4 ayda meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi.

`KOMŞULARIMIZI DA RAHATSIZ EDİYORLAR`

Önümüzdeki süreçte ülke sınırları içindeki terör örgütlerine karşı ciddi bir mücadele dönemi başlatacaklarını söyleyen Behram Salih, ¨Biliyoruz ki, bu terör örgütleri sadece bizi değil, komşularımızı da rahatsız etmektedir. Biz terörle sadece Irak`ın güvenliği için değil tüm bölgenin hatta dünyanın güvenliği içi mücadele edeceğiz¨ dedi. Terörle mücadelede şu ana kadar başarılı olduklarını savunan Ulusal Güvenlik Müsteşarı Muaaffak El Rubai ise işsizlik oranını azalttıkları ölçüde terörle mücadelede daha başarılı olacaklarını söyledi. Rubai, devrik lider Saddam Hüseyin rejimi döneminde dünya ile kopuk ilişkiler yaşayan Irak`ın artık dünya ile bütünleşebilecek bir yapıya kavuşturulması için çaba göstereceğini, ülkelerine sağlanan uluslararası destegin sürmesi gerektiğini söyledi.

Irak`ın kalkınması için tüm dünya devletlerinin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Salih,¨Biz devletlerden insani yardım istemiyoruz. kalkınmamızı ve ülkedeki güven ortamının sağlanması için aktif rol almalarını bekliyoruz¨ dedi. Irak`ın kalkınmasının ve ülkedeki güven ortamının sağlanmasının tüm bölge ülkelerinin yararına olduğunu savunan Salih, bu konuda komşu ülkelerin de çok ciddi yardımına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Toplantıda bir konuşma yapan Maliye Bakanı Cebir Solağ ise ¨Yolsuzluk ülkenin ciddi bir sorunudur. Bu sorunun üstüne cesaretle gideceğiz ve ülkedeki yolsuzluk ekonomisini ortadan kaldıracağız¨ dedi.

Irak Petrol Bakanı Hüseyin El Şehristani, sık sık saldırılara hedef olan Kerkük - Yumurtalık petrol boru hattının tamir edildiğini söyledi. El Şehristani, sık sık saldırılara hedef olan Kerkük - Yumurtalık petrol boru hattının tamir edildiğini ifade ederek, ¨Ceyhan`a petrol ihracatına devam edeceğiz¨ diye konuştu.

(İhsan DÖRTKARDEŞ/BT/VB)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title