Haberler

İpek Sesli Katie Melua İstanbullularla Buluştu

Güncelleme:

Aşk ve melankoli kokan şarkıların yaratıcısı Melua 10 Temmuz'da sahnedeydi

İpek gibi sesiyle dinleyenleri kendine hayran bırakan Katie Melua, 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında Matraş sponsorluğunda İstanbullu sevenleriyle buluştu. Aşk ve melankoli dolu şarkıların bestecisi ve söz yazarı, Gürcü-İngiliz asıllı sanatçı, etkileyici sahne performansıyla 10 Temmuz Perşembe akşamı Açıkhava Sahnesi'ndeydi. Konser sonunda Matraş Marka Yönetecisi Bora Güler, Melua'ya koluna sanatçının imzasının işlenmiş olduğu deri bir mont hediye etti. Matraş, 15 yıldır İstanbul Caz Festivali'nin gösteri sponsorluğunu üstleniyor.

Henüz 19 yaşındayken İngiltere listelerinde ilk ona giren iki albüme imza atan, besteci ve söz yazarı Katie Melua, 10 Temmuz Perşembe akşamı Matraş sponsorluğunda Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nide idi. "The Closest Thing to Crazy" ve "Nine Million Bicycles" gibi hit balladların sahibi Katie Melua, aşk ve melankoli dolu şarkılarını bu kez İstanbullu seyirciler için seslendirdi. Konser bitiminde Matraş Marka Yönetecisi Bora Güler, Melua'ya kolunda sanatçının imzası olan deri bir mont hediye etti. İmza deri monta özel bir teknik ile işlendi. Matraş, İstanbul Caz Festivali kapsamında daha önce de Erykah Badu, Seal, Buena Vista Social Club, Marcus Miller, Joss Stone gibi isimlerin gösteri sponsorluğunu üstlenmişti.

11 milyonluk albüm satışı ve 59 platin ödülüyle yakalanması zor bir başarı elde eden besteci ve söz yazarı Melua, konserde, ilk albümü "Call off the Search"ten, eski caz şarkıları, romantizm ve melankoliyi bir araya getiren son kaydı "Ketevan"a uzanan zengin bir repertuvarı ipeksi sesiyle seslendirdi.

30 yaşındaki Gürcü-İngiliz sanatçı, 2003 yılında yayınladığı ilk albümü "Call off the Search" ile İngiltere müzik listelerinde ilk sıraya oturdu ve bu albüm sadece İngiltere'de sattığı 1,9 milyon kopya ile 6 kez Platin Albüm oldu. "Piece By Piece"(2005) , "Pictures" (2007), "Live At The O2 Arena" (2009), "The House" (2010), "Secret Symphony" (2012) ve 2013 yılında da Ketevan'ı yayınlayan sanatçı 2006 yılında İngiltere ve Avrupa'nın en çok satan kadın sanatçısı olarak bir rekora imza attı. Türkiye'de de büyük hayran kitlesi bulunan Melua, ekstrem sporlar ile ilgisi ile de tanınıyor. Düzenli olarak dalış, bungee jumping ve skydiving yapan Melua aynı zamanda ismini 2 Ekim 2006'da suyun 303 metre altında verdiği konserle Guinness Rekorlar Kitabına da yazdırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cemil Topuzlu İstanbul Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title