Haberler

İngilizce Dil Köyü Festivali' Projesi Final Töreni Düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İngilizce Dil Köyü Festivali’nin final yarışmasında başarılı olan finalistler ödüllendirildi.

Adıyaman'ın Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İngilizce Dil Köyü Festivali'nin final yarışmasında başarılı olan finalistler ödüllendirildi.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İngilizce Dil Köyü Festivali' projesi kapsamında öğrencileri, 3 etaptan yarışmalara katılarak kıyasıya yarıştı. İlçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrenciler İngilizce kitap okuma, topluluk önünde İngilizce konuşma ve İngilizce şarkı söyleme ile İngilizce skeçler düzenlendi. Projenin ilk basamağı olan İngilizce kitap okuma yarışmasına ilçede eğitim gören 5'inci, 6'ıncı, 7'ınci ve 9'uncu sınıfta eğitim gören yaklaşık 5 bin öğrenci katıldı. Öğrenciler daha sonra okuduğu kitap üzerinden çeşitli soruların sorulduğu ön eleme sınava girdi. Ön eleme sınavında başarılı bulunan 500 öğrenci final yarışmasında yarıştı. Projenin ikinci basamağında ise öğrenciler belirlenen konu başlıkları altında kendilerine yöneltilen İngilizce sorulara doğaçlama yaparak cevap verdi. Projenin üçüncü basamağında ise öğrenciler, İngilizce şarkı söyleme ve İngilizce skeçler düzenledi. Erken yaşlarda yabancı dil eğitiminin çocukların zihinsel ve duygusal üstünlüklerini olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Proje Koordinatörü Merve Aygün, "Erken yaşlarda yabancı dil eğitiminin çocukların zihinsel ve duyusal üstünlükleri ve esnekliklerinden dolayı çok daha etkin sonuçlar veriyor. Yabancı dili sevdirebilmek ve var ise korku, kaygıyı giderebilmek bu projeyi uyguladık. Projemizde öğrencilerimiz hem İngilizce öğrendi hem de eğlendi. İngilizce öğrenmenin sanıldığının aksine kolay bir dil olduğunu tecrübe edindi. Proje ile öğrencilerimiz farklı dili öğrenmenin yanı sıra onların kültürünü, düşünme tarzını da anlama fırsatı elde etti. Bu yıl 5'sini düzenlediğimiz projemiz olumlu yönde sonuçlarını gösterdi. Önümüzde yıllarda projemizi zenginleştirerek uygulamayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. İngilizce Şarkı söyleme yarışmasında TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, İngilizce Skeç yarışmasında ise eşit oranda puan alan Kahta Anadolu Lisesi ile Mustafa Yardımcı Mesleki ve Tenik Anadolu Lisesi birinciliği paylaştı.

Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Öztürk ile okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Adıyaman Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title