Haberler

İngiliz Yarenler Eurovision'da Türkiye'yi Temsil Etmek İstiyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde üyeleri yerleşik yaşayan İngiliz vatandaşlarından oluşan 'Ölüdenizli Yarenler Grubu', önümüzdeki yıl Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Kiziroğlu Mustafa Bey' türküsüyle Türkiye'yi temsil etmek istediklerini söyledi.

Bu yıl Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'na Rusya'nın yaşlı ninelerden oluşan grupla katılması, Ölüdenizli Yarenler Grubu'nu umutlandırdı. Yarım Türkçeleri ile söyledikleri şarkılarla herkesin gönlünü kazanan yaşları 60 ile 70 arasında değişen 5 kişilik Yarenler Grubu, 2013 yılında Türkiye'yi yarışmada temsil etmek istediklerini açıkladı. Grup üyeleri, Rusya'nın yaşlı ninelerden oluşan Buranovskiye Babushki (Branovolu Nineleri), adlı grupla yarışmaya katılacak olmasının kendilerini bu kararı almaya ittiğini belirtti. Repertuvarlarına yeni türküler ekleyerek Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanan Yarenler, istenildiği takdirde Eurovision için Türkçe yeni bir şarkı da yazabileceklerini kaydetti.

Grubun üyelerinden İngiliz David Groom, Rusya'dan katılan grubun üyelerinin çok yaşlı olduğunu, bu nedenle kendilerinin de yarışmaya katılmalarında bir sakınca görmediklerini söyledi. 'Kiziroğlu Mustafa Bey' türküsüyle yarışmaya katılmak istediklerini vurgulayan Groom, Türkülerin yanında Türkçe yeni bir şarkı bile yazabileceklerine dikkati çekti.Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz ise Yarenlerin Ölüdeniz'i hem ülke genelinde hem de Avrupa'da en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti. Yarenler'in önümüzdeki yıl yapılacak Eurovision'da 'Kiziroğlu Mustafa Bey' şarkısı ile katılmak istediğini aktaran Yılmaz, Türkiye'nin yabancı şarkılarla katıldığı bir dönemde özellikle Türkçe şarkı ile yarışmaya katılmak istemeleri çok manidar. Ölüdeniz Belediyesi olarak kendilerine her türlü desteği vereceğiz. İnşallah seneye onları Eurovision'a göndeririz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title