Haberler
BBC

Evlenmek Lazım! Bekarların Bunama Riski Çok Daha Fazla

Güncelleme:

İngiltere'de yapılan bir araştırma, bekarların bunama ihtimalinin evlenenlere göre yüzde 42 daha fazla olduğunu ortaya koydu.

İngiliz bilim insanları, evlenmenin bunama riskini azalttığını söylüyor. University College London'ın (UCL) Avrupa, Güney Amerika ve Asya ülkelerindeki 800 bin kişiyi inceleyerek yaptığı araştırmaya göre, bekar kalmak bunama riskini yüzde 42 artırıyor.

SOSYAL ETKİLEŞİM ÖNEMLİ

Çiftler arasında sosyal etkileşimin artması, insanları akıl sağlığını bunama gibi rahatsızlıklara karşı daha dayanıklı kılıyor. Böylece Alzheimer gibi olası semptomlar da çok daha geç yaşlara ertelenmiş oluyor. Evlilik sonucu ekonomik yükün kişiler arasında paylaşılması da zihinsel ve fiziksel sağlığı kuvvetlendirerek bunama riskini azaltabiliyor.

DULLARDA RİSK ARTIYOR

Araştırmanın bulguları, dul kalanlarda da bunama riskinin yüzde 20 daha fazla olduğunu gösterdi.

İngiltere'deki Alzheimer Araştırmaları Merkezinden Laura Phipps, "Çiftler birbirlerini sağlıklı yaşam konusunda cesaretlendirirken, partnerlerinin sağlığını da korumaya çalışıyor. Sosyal hayatlarında da birbirlerine destek oluyorlar" diye konuştu.

Sosyal etkileşim ise bunamanın azalmasının tek nedeni değil. Araştırma, fiziksel aktivite ve eğitim seviyesi gibi değişkenleri de bekar, evli ve dullar arasındaki bunama riskinin farklılık göstermesiyle ilişkilendirdi.

BBC

Güney Amerika Komik - İlginç Sağlık Haberler

500

Yorumlar (1)

Bekirx:

Müslümanın rehberi Peygamberi Muhammed Mustafa''dır (sav) . Elin gavuru bırakın asırlar öncesinde yapılan eylemi bugün bize taze gibi sunsun. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title