Haberler

İmar Uygulamasında Usulsüzlük İddiası

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde belediye tarafından gerçekleştirilen imar uygulamasının usulsüz yapıldığını iddia eden bir grup vatandaş basın açıklaması yaptı.

Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 10 kişilik grup adına basın açıklamasını yapan Cemal Karaca, uygulamanın kanunlara aykırı yapıldığını belirterek, parselasyon planlarının Gaziantep 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini öne sürdü. Hukuka aykırı olan her türlü uygulamanın takipçisi olacaklarını ifade eden Karaca, şunları söyledi:

"Usulsüz planlarla, bazılarının arsaları uçurularak en kıymetli yer olan Kahramanmaraş-Adana karayoluna getirilmiş, köylünün de arsaları uçurularak dağlara atılmıştır. Köylünün arsaları paramparça hale getirilmiş ve satışa zorlanmıştır. Arsalardan fazla kesinti yapılmış, aynı zamanda olmadığı halde, köylüden harita mühendislik payı adı altında arsalar alınmıştır. Belediye Başkanı Mustafa Taşhan'ın hukuka aykırı uygulamaların incelenmesini, bunun sonucunda cezalandırılmasını ve hukuksuz uygulamalarının önüne geçilmesini istiyoruz."

Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ise konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında iddiaları yalanladı. Yapılan uygulamaların İmar Kanunu'nun 18. maddesine göre düzenlendiğini söyleyen Taşhan, şöyle konuştu:

"İmar kanunu 18. madde uygulaması kamulu uygulamayı gerektiriyor. Yani bütün mülkiyetler bir tarafa konuluyor, ondan sonra kağıt üzerinde o planlar yapılıyor. İmar kanunundaki belirtilen sıralamaya göre taksimi yapılıyor. Bu sıralama ve öncelik nedir? Birinci öncelik vatandaşa arazisinin yerinden verilmesidir. İkincisi eğer yerinden veremiyorsanız en yakın bölgeden vermenizdir. Oradaki yapılan uygulamada budur, bunun dışında bir şey değildir. Vatandaşın böyle bir usulsüz uygulama iddiası varsa bunun yolu yargıdır. Oradaki arkadaşlar 'OSB yapılacağından haberimiz yok' diyorlar. Bundaki uygulama nedir, uygulamayı yaparsanız askıya çıkartırsınız vatandaş bir ay içerisinde itiraz edebilir ve yargıya gidebilir. Biz de burada bunu yaptık. Konu defalarca basına yansıdı, kamuoyuna yansıdı. Burada kanuni uygulamanın dışında bir şey yapılmamıştır." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Taşhan Kahramanmaraş Cemal Karaca Türkoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title