Haberler

İmamoğlu, yürüyen merdivene ters binen kedi paylaşımı ile Kılıçdaroğlu'na gönderme mi yaptı? CHP'den açıklama var

Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medyada yürüyen merdivenlere ters binen kedi videosunu paylaşması "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderme mi yapıyor?" sorusunu akıllara getirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Kimse öküz altında kedi aramasın" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı.

Soru cevap kısmına geçen Öztrak'a yöneltilen sorulardan biri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımıydı. İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yürüyen merdivene ters binen kedi videosu paylaşmış, bu da yıllar önce yürüyen merdivenlere ters binen Kemal Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirmişti.

"KİMSE ÖKÜZ ALTINDA KEDİ ARAMASIN"

Bu paylaşımın Kılıçdaroğlu'na bir gönderme niteliği taşıyıp taşımadığı sorusuna cevap veren Öztrak, "Bu soru bir gazeteci sorusu mu, yoksa trol yorumu mu? Kimse öküz altında kedi aramasın. Bu soruları soranlar AK Parti Genel Başkanını, Genel Başkanımızı karşılıklı tartışma programına çağırsınlar. Millet, kimin kendi derdi ile dertlendiğini, kimin derdine derman olacağını bir güzel görsün" ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Ekonomiye ilişkin konuşan Öztrak "Erdoğan 2002'de iş başına geldiğinde, kendisine devredilen tüketici enflasyonu, yüzde 29,7 idi. Şimdi yüzde 36. Bu aynı zamanda son 20 yılın en yüksek enflasyonu. Erdoğan iş başı yaptığında, üretici enflasyonu yüzde 30,8. Şimdi üretici enflasyonu yüzde 79,9. Bu da son 20 yılın en yüksek üretici enflasyonu. Bugün Türkiye, Erdoğan'ın göreve geldiği günle karşılaştırıldığında çok daha kötü durumda enflasyon bakımından. Bu da, TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla." açıklamalarında bulundu.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN FAHİŞ ZAMMI"

Elektriğe yüzde 52 ile yüzde 127 arasında zam yapıldığını belirten Öztrak, "Bu, Cumhuriyet tarihimizin en fahiş elektrik zammı. Tarihi bir rekor. Ayda 200 kilovatsaat elektrik tüketen, dört kişilik bir ailenin elektrik faturası bir gecede 183 liradan 309 liraya çıktı." diye konuştu.

"2500 LİRAYLA EMEKLİLER BU KIŞI GEÇİREMEZ"

Ülkede her 100 kişiden 10'unun 65 yaş ve üzerinde olduğunu, 9,5 milyon emekli bulunduğunu aktaran Öztrak, emeklilerin kara kışı nasıl aşacağını kara kara düşündüğünü söyledi. Faik Öztrak, "2500 lirayla emeklilerimiz bu kara kışı geçiremez. Üretici fiyatlarından tüketicilere doğru görülmemiş bir tsunami geliyor. Emeklilerimizi yaklaşan tsunamiye ezdirmeyin." dedi.

"DÖVİZ AÇIĞI 56 MİLYAR DOLARA ÇIKTI"

CHP Sözcüsü Öztrak, 24 Aralık itibarıyla Merkez Bankası kasasındaki döviz açığının 56 milyar dolara çıktığını, 10 Eylül'de kasadaki açığın 39 milyar dolar olduğunu öne sürerek, "Sadece 3 ayda Merkez Bankası döviz kasasındaki açık 17 milyar dolar arttı. Bu talanın 9 milyar doları da 20 Aralık finansal kumpası ve ardından gelen birkaç günde gerçekleşti." dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (6)

karabey:

faik öztrak sen bu işleri bir bırak yahu çok boş ve partiye yakışmayan bir adamsın

17
2
yanıtYanıtla
Ahmet Han:

Kimse öküz altında kedi aramyor imamoğlu cumhurbaşkanı olmak istiyor herşey ortada ...

14
4
yanıtYanıtla
muro:

kilictaroglununda tersten bindigi video var nette.

10
2
yanıtYanıtla
Bozkurt :

Faik Öztrak..CHP sözcüsü. Aile-sülale boyu zeki insanlar. Sanki Ankara bürokrasisi onlar için icat edilmiş, kurulmuş. Hani Cumhuriyetimiz daha da eski olsa Osmanlı'nın "Köprülüler sülalesine" dönüşecekmiş. Ne tesadüf ki her doğan Öztrak "büyüyünce Ankara'da bürokrat olacağım" hayaliyle yaşamış, ve de olmuşlar. "Cumhuriyet elitleri" denilen halka tepeden bakma özelliği genetik galiba, onda da var. "Bunca yıl ne yaptın beyim" desek ne anlatır acaba, gerçekten merak ediyorum.

9
0
yanıtYanıtla
Zasebe Zasebe:

Görün bakın ya İmamoğlu yada Mansur Yavaş CHP ye başkan olacak ilk CHP olağan seçimde

6
2
yanıtYanıtla
N. Harp:

bu aci bi gercek ...bunlar ne haberle gündemi mesgul ediyorlar ...bos bos ...allah yartimcimiz olsun.

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title