Haberler

İlk Kurşun'un 100. Yılı'nda Off-Road Şenliği

- İlk Kurşun'un 100. Yılı'nda Off-Road Şenliği Hatay'ta offroad pilotları, mili mücadelede "ilk kurşunun" sıkılışının 100. yılı için yarıştıHATAY - Mili Mücadelede "İlk Kurşun"un sıkılışının 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 3. Offroad Yenliği düzenlendi.

- İlk Kurşun'un 100. Yılı'nda Off-Road Şenliği

Hatay'ta offroad pilotları, mili mücadelede "ilk kurşunun" sıkılışının 100. yılı için yarıştı

HATAY - Mili Mücadelede "İlk Kurşun"un sıkılışının 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 3. Offroad Yenliği düzenlendi.

Dörtyol ilçesinde belediye tarafından 100. Yıl etkinlikleri kapsamında özel olarak hazırlanan parkurda birbirleriyle kıyasıya yarışan offroad yarışçıları birincilik için zorlu parkurda mücadele etti.

Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, yaptığı konuşmada, milli mücadelede işgalci düşman güçlerine karşı ilk kurşunun Dörtyol ilçesinde 19 Aralık 1918 yılında sıkılışının 100. Yılı kutlamalarının startını 3. Offroad şenliği verdiklerini belirterek, "İlk kurşun kuvayi milliye hareketinin ilk başkaldırış hareketi ilk özgürlük hareketi Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş aşamasında ve öncesinde güney cephesindeki ilk işgalcilere karşı bir direniş ortaya koyan Dörtyol'lu hemşehrilerimiz tarafından Karakese Mahallemizde düşmana karşı ilk kurşunu Kara Mehmet Çavuş tarafından sıkılmış ilçemizde başlayan bu direniş ülkemizin dört bir yanına yayılarak Cumhuriyetimizin bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşlemiştir" dedi.

Başkan Toksoy'un startını verdiği yarışlara katılan pilotlar hem birbirleriyle yarıştı hem de zamana karşı zorlu arazide mücadele ettiler.

Vatandaşlar, yoğun ilgi gören yarışlarda araçların toprak ve engelli parkurda verdikleri mücadeleyi keyifle izlediler.

Gün boyu süren ve zaman zaman görsel şölene döndüğü Off-Road yarışları sonunda dereceye giren kulüplere ve pilotlarına kupaları törenle verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Dörtyol Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title