Haberler

İlk Kez Sinemada Film İzlediler

Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği'nin (SİSAY) destekleriyle devam eden "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesiyle öğrenciler sinemayla buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği, Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği'nin (SİSAY) destekleriyle devam eden "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi, Adana'nın en ücra bölgelerindeki öğrencileri beyazperde ile tanıştırıyor.

Başlangıcı 22 Ekim 2017'de yapılan proje kapsamında Adana'nın Yüreğir ilçesinde eğitim veren Ahmedi Hani Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri Adana Optimum Alışveriş Merkezi'ndeki Avşar Sineması'nda '120' filmini izledi.

Okulun Müdür Yardımcısı Enis Cengiz, Sosyal Bilgiler öğretmeni Abdullah Kütük, Türkçe öğretmeni Gülden Tokmak, Din Kültürü öğretmeni Abdullah Genç ve Rehber öğretmeni Yonca Eser gözetiminde filmi izleyen öğrencilere patlamış mısır ikramında da bulunuldu.

Yönetmenliğini Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu'nun üstlendiği, çetin kış koşullarında sınıra cephane taşıyan kahraman Vanlı çocukların başlarından geçen dramatik olayların konu edildiği filmi izleyen öğrenciler duygusal anlar yaşadı.

Sinemanın sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıtılmasının hedeflendiği proje kapsamında hayatında ilk kez sinemayla tanışan öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiler.

Projeye ev sahipliği yapan Optimum AVM, film gösterimi nedeniyle 10.00 olan açılış saatini öğrenciler için 09.00'a çekti. 22 Aralık 2017 tarihinde sona erecek proje kapsamında, toplam 21 bin 264 öğrenci sinemayla tanışacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title