Haberler

Ilgınlı Çiftçilerden Çumra Şeker'e Ziyaret

Konya'nın Ilgın İlçesinde Bulunan Şeker Pancarı Üreticileri, Birlik ve Oda Başkanları, Çumra İlçesinde Bulunan Çumra Şeker Entegre Tesisleri'ni Ziyaret Ederek Yapılan Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldı.

Konya'nın Ilgın ilçesinde bulunan şeker pancarı üreticileri, birlik ve oda başkanları, Çumra İlçesinde bulunan Çumra Şeker Entegre Tesisleri'ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ilgınlı pancar üreticileri ile Ilgın-Akşehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır ve yönetim kurulu üyeleri, Ilgın Ticaret Odası Başkanı İbrahim Gezgin ve yöneticileri ile oda başkanlarının bulunduğu 200 kişilik heyet, tesislerde yaptıkları incelemelerin ardından Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ile bir araya geldi. Şeker sektörü ve pancar tarımı konusunda Konya Şeker'in lokomotif görevini üstlendiğini ve gelişmelerde önderlik yaptığını belirten Ilgın-Akşehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yazır, "Tarımın ve tarımsal sanayinin önünün açılmasında Çumra Şeker Türkiye'de bir örnektir ve öncülük etmiştir. Bizim hayalimiz Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk liderliğinde 4 fabrikanın güçlerini birleştirmesidir" dedi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ise, günümüzde üretebilmenin dünya ile rekabet edebilirlikten, dünya ile rekabetin ise fiyatla kalitenin örtüşebilir olmasından geçtiğini belirterek, "Bugün Çumra Şeker'de sağlanan odur. Çumra Şeker'in rakamları ve kalitesi dünya ile rekabet edebilir hale getirilmiştir. Bunu Türkiye'nin dört bir yanına yaymalıyız" dedi. Ilgın ve Ereğli Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine de değinen Konuk, "Bu fabrikaların hammaddesi kömür ocaklarından gelmiyor. Taş ocaklarından gelmiyor. Bu fabrikaların hammaddesinde çiftçi var, sosyal taban var, üretici var eğer onların olmadığı bir özelleştirme gerçekleşirse bu fabrikalar kapanır. Biz Ilgın ve Ereğli şeker fabrikalarının çiftçide kalmasını istiyoruz. Üretici çalışan ve kısmen de sermayenin içinde bulunduğu bir modelle yapılmayan bir özelleştirme başarılı sayılamaz" şeklinde konuştu.

(MÇ-FM)

12.04.2007 17:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title