Haberler

Ilgaz'da Kayak Sezonu Devam Ediyor

Kar kalındığı 75 santimetre olan Ilgaz Dağı'na kayakseverlerin yoğun ilgisi devam ediyor.

Kastamonu ile Çankırı arasında bulunan ve Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından olan Ilgaz Dağı, doğal güzelliğiyle ziyaretçileri cezbediyor. Kayak merkezi İstanbul, Ankara, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Samsun, Sinop, Amasya, Çankırı ve Karabük'ten gelen tatilcilerin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Türkiye Kayak Federasyonu Ilgaz Kayak İşletmesi Müdürü Can Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağa dün yaklaşık 30 santimetre kar yağdığını söyledi.

Geçmiş yıllara göre erken başlayan kayak sezonunun hala devam ettiğini belirten Erdem, "Kayakseverlerin bölgeye olan ilgisi devam ediyor. Özellikle hafta sonları bu ilgi üst seviyeye çıkıyor." dedi.

Güzel bir sezon geçirdiklerini vurgulayan Erdem, "Büyük pistimiz çalışıyor. Telesiyejimiz çalışıyor. Kayak severler bölgede telesiyejle güzel bir yolculuk yapıp sonra da kayak yaparak oteller bölgesine iniyorlar. Ilgaz Dağı, kış sporları için oldukça verimli bir yer." ifadelerini kullandı.

Kar yağışının devam etmesi durumunda sezonun uzayabileceğini belirten Erdem, "Erken başlayan sezon umarız kar yağışı ve uygun hava koşullarıyla daha da uzar. İnsanları Ilgaz'ın muhteşem güzelliğini görmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Meteoroloji verilerine göre, kayak merkezinde yaklaşık 75 santimetre kar bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Can Erdem Ilgaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title