Haberler

İkinci El Araba Piyasasına 'Bedelli' Hareketliliği

İkinci el araba piyasasına 'bedelli' hareketliliği -İnternetten araç alırken dikkatİZMİR - İnternetten alışverişin hayatımıza girmesiyle araç alacakların da ilk adresi internet siteleri oldu.

İkinci el araba piyasasına 'bedelli' hareketliliği

-İnternetten araç alırken dikkat

İZMİR - İnternetten alışverişin hayatımıza girmesiyle araç alacakların da ilk adresi internet siteleri oldu. Geçmiş yıllarda araba galerilerine ve otomobil pazarlarına giderek araç bakan alıcıların büyük birçoğu artık internete yönelirken, galericiler ise internetten araba alırken alıcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. İzmir Galericiler Sitesi esnaflarından Hakan Karagöz, "İkinci el araç alırken bildiğiniz, tanığınız ve olası bir sorunda muhatap bulabileceğiniz galerilerle alışveriş yapılmasını öneriyorum. İnternetten araç alırken dikkatli olmak lazım. İnternete yüklenen fotoğraflarla araç farklı olabiliyor. Alıcılar mutlaka ekspertiz raporlarını alıp tramer ve kilometre sorgusunu yaptırsın" dedi.

Rapor dışında sorun çıkarsa para iade

İkinci el otomobil piyasasının durgun olduğuna dikkat çeken Karagöz, "Tatil dönemi olmasından olayı işlerimiz çok durgun. Ramazan Bayramı'nda önce seçim süreci olduğu için de istediğimiz gibi geçmedi. İnşallah en kısa zamanda işlerin açılmasını ve piyasaların hareketlenmesini bekliyoruz" diye konuştu. Aynı sitede galericilik yapan Şeref Özdemir de galeriler olarak alıcılara her türlü kolaylığı sunduklarını belirterek, "Biz her arabanın ekspertiz raporunu çıkarıyoruz. Alıcı arabayı ekspertize götürdükten sonra bizde bulunan raporun dışında bir sorun çıkması durumunda eğer alıcı şehir dışından geliyorsa biz onun tüm yolculuk masraflarını karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bedelli askerlik yapacağım aracımı alır mısınız?"

Geçtiğimiz günlerde bedelli askerliğin çıkacağının açıklanmasının ardından birçok vatandaşın bedelliden yararlanmak için arabasını satmak istediğini belirten Mustafa Gülcan, "Son zamanlarda bedelli askerlik talebi çok gelmeye başladı. 'Bedelli askerlik yapacağım. Aracımı alır mısınız' sorusuyla çok karşılaşıyoruz. Taleplerin yaklaşık yüzde 80'inin bu satıcılar oluşturuyor. Biz de araçları satın alıp ufak bir karla satıyoruz. Bedelli askerliğin çıkması ikinci el araç piyasasını hareketlendirdi" dedi.

Güven ortamı yaratılmalı

Alıcı ile satıcı arasında en önemli bağın güven olduğuna vurgu yapan Gülcan, "İzmir'den başka şehirlere araba almaya giden çok arkadaşımız var. Fakat gittiklerinde internette baktıkları arabayla karşılaşmıyorlar. Fotoğraflarla arabalar arasında fark olabiliyor. Biz araçlarımızın ekspertiz raporlarını yaptırıp araçların önüne koyuyoruz ki kimsenin aklında şüphe kalmasın. Zaten devletimizin de bu yönde çalışmaları var. Bizler çok memnunuz çünkü güvenerek araç alıp-satmak istiyoruz" diye konuştu.

Alıcılar şikayetçi

Araba almak için galerileri gezen alıcılar ise fiyatların yüksekliğinden şikayet etti. Bütçesine göre hareket etmek zorunda olduğunu belirten alıcı Ferhat Türker, "Bir araba almayı düşünüyorum ve bu yüzden araba pazarına geldim. Fiyatların düşük olduğu söyleniyordu ama öyle olmadığını gördüm. Parama göre hareket etmem gerekiyor. Bana göre fiyatlar oldukça yüksek" dedi.

Fiyatların yüksekliğinden dolayı bütçesine göre bir araç bulamadığını söyleyen alıcı Gökhan Şen ise, "Doların yükselmesiyle birlikte araba fiyatları da bir hayli yükselmiş durumda. Araba almak için geldik ama almadan geri döneceğiz. Bütçemize göre araba bulamadık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İzmir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title