Haberler

Iıı. Reich'in Korku ve Sefaleti Nilüfer'de Sanatseverlerle Buluştu

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, sezonun üçüncü oyunu olan III. Reich’in Korku ve Sefaleti ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, sezonun üçüncü oyunu olan III. Reich'in Korku ve Sefaleti ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, İki Efendinin Uşağı ve Cambazın Cenazesi isimli oyunların ardından yeni bir oyunu daha tiyatro meraklıları ile buluşturdu. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, Alman yazar Bertolt Brecht'in yazdığı III. Reich'in Korku ve Sefaleti isimli oyunu sahnelemeye başladı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyunun prömiyeri Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlendi. Prömiyere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, eşi Seden Bozbey ile birlikte katıldı. İki perdelik oyunun sonunda salonu dolduran izleyiciler oyuncuları ve emek veren herkesi ayakta alkışladı.

Başkan Bozbey de, yönetmen, oyuncular ve oyunun sahnelenmesinde emek veren herkesi çiçek vererek kutladı. Bozbey, sanatseverleri, çok anlamlı mesajlar veren III. Reich'in Korku ve Sefaleti'ni izlemeye davet etti.

Çevirisini Yılmaz Onay'ın yaptığı oyunun yönetmeni Yunus Emre Bozdoğan. Oktay Köseoğlu'nun müziklerini yaptığı oyunun, kostüm tasarımı Rabia Kip, dekor ve ışık tasarımı da Cem Yılmazer'e ait. III. Reich'in Korku ve Sefaleti, Adem Mülazim, Ayşe Gülerman, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu, Gökhan Kum, İbrahim Ersoylu, Melisa İclal Gürmen, Mert Tiryaki, Mesut Özsoy, Oğulcan Arman Uslu, Oğuzhan Ayaz, Pınar Hande Kaplan ve Zeynep Çelik Küre oynuyor.

III. Reich'in Korku ve Sefaleti, Alman yazar Bertolt Brecht'in 1935 ile 1943 yılları arasında, sürgünde iken yazdığı bir oyun. Oyunda, Nazi Dönemi'nde yaşayan Alman halkının gündelik hayatından 24 saatlik bir özet anlatılıyor. Farklı toplumsal sınıflardan insanların, en çok korku ve sefalet üreten bir yönetim altındaki tipik davranışlarına vurgu yapılan oyunda, bir perçemle bir bıyığın Hitler'i anlatması gibi, Brecht de parça parça anlarla korkuyu ve sefaleti izleyicinin anlamasını sağlıyor. III. Reich'in Korku ve Sefaleti, 9 Şubat Cuma günü saat 20.00'de, 10 Şubat Cumartesi günü de saat 15.00 ve saat 20.00'de izleyici ile buluşacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nazım Hikmet Kültürevi Mustafa Bozbey Bertolt Brecht Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title