Haberler

Iğdır'da Vergi Haftası Kutlaması

Vergi Haftası Iğdır'da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor.

Vergi Haftası Iğdır'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Iğdır Defterdarı Yaşar Kısa, Ticaret ve Sanayi Odası Kamil Arslan'la, defterdarlık personelinin katılımıyla Atatürk anıta çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Iğdır Defterdarı Yaşar Kısa, vergi haftasının anlamını içeren bir konuşma yaptı.

Iğdır Defterdarı Kısa;"Bilindiği üzere, devletin zorunlu olduğu görevleri yerine getirebilmesi, yani kamusal ihtiyaçları karşılayabilmesi için kamu otoritesine dayanarak fertlerden mali güçleri oranında kanunla ve zorla aldığı paraya vergi diyebiliriz. Vergi Anayasal bir görevdir. Vergi ödeme bilinç ve alışkanlıklarının geliştirilmesine yardımcı olmak, idaremiz ile mükelleflerimiz arasındaki ilişkileri daha sağlıklı ve düzenli hale getirebilmek için Türkiye çapında "Vergi Hafta"ları düzenleniyor ve kutlanıyor. Bizler vergi ödevimizi, vatandaşlık görevlerimizi yerine tam olarak getirirsek Devlet dediğimiz tüzel kişilik oluşur. Amaç; adil bir vergi sistemidir. Kazanan kişiden kazandığı oranda almaktır. Prensibimiz az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almaktır.Her şey, "Vatandaş en iyisine layıktır." felsefesinden hareketle düzenlenmiştir. Tüm dünya ülkelerinde de böyledir. Amaç, toplumsal refahtır. Vatandaş olarak Devletten bize karşı ödevlerini yerine getirmesini beklerken, vatandaş olarak "Ülkeme karşı ödevlerimi yerine getiriyor muyum. ?" diye düşünmek lazımdır. İşte o zaman Devletten bir şeyler isteme hakkına sahip olabiliriz. Artan hizmet talebi, kamunun finansman açıklarını artırmakta, kamu açıkları ekonomik istikrar ve rasyonel kaynak kullanımı üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır. İşte, ekonomik dengelerin korunabilmesi ve genel fiyat seviyesinin yükselmesi olan enflasyonun etkilerinin azalmasında en önemli araçlardan birisi ve belki de en önemlisi vergidir." Iğdır Defterdarı Yaşar Kısa daha sonra, Defterdarlık bünyesindeki müdürleriyle birlikte Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Vali Yardımcısı Tuba İnan'ı ziyaret etti.

Makamına geçen Deftardar Yaşar Kısa, vergi haftası dolaysı ile tebrikleri kabul etti.

(İA-İRT-Y) 25.02.2008 17:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title