Haberler

İdob, Zorlu Psm'de Gala Konseri Verdi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Zorlu PSM'deki "Gala Konseri"nde müzikseverlerle buluştu.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Zorlu PSM'deki "Gala Konseri"nde müzikseverlerle buluştu.

Serdar Yalçın'ın yönettiği konserde, İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin, "Intermezzo", "No! No! Pazzo son!", "Un bel dì, vedremo", Giuseppe Verdi'nin "Sinfona", "Vanne! La tua meta gia vedo!", "Perfidi! Pieta, rispetto, amore" ve "Son vergin vezzosa in vesta di sposa", Vincenzo Bellini'nin "Son vergin vezzosa in vesta di sposa", Gaetano Donizetti'nin "Salut a la France!", Ruggero Leoncavallo'nun "Recitar. Vesti la giubba", Georges Bizet'nin ise "Prelude", "Pres des remparts de Seville", "La fleur que tu m'avais jetee", "Je dis que rien ne m'epouvante" ve "C'est toi-C'est moi" eserleri yorumlandı.

Seda Subaşı Yalçın'ın başkemancı olarak yer aldığı konserde, İDOB orkestrası ile solistler Aylin Ateş, Ali Murat Erengül, Murat Güney, Hüseyin Likos, Ayşe Sezerman ve Nazlı Deniz Süren sahne aldı.

İDOB, yarın akşam Aydın Gün anısına Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde vereceği konserde Robert Schumann'ın "Kadın ve Erkek Aşkı Anlatıyor" adlı eserini sahneleyecek.

Kaynak: AA / Güncel

Gaetano Donizetti Vincenzo Bellini Giacomo Puccini İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title