Haberler

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce Kovid-19 denetimlerine katıldı

Güncelleme:

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Bakanlık genelgesi kapsamında yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimleriyle vatandaşların bilinç düzeyini artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Bakanlık genelgesi kapsamında yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimleriyle vatandaşların bilinç düzeyini artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

İnce, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile Kovid-19 denetimlerine katıldı.

İlçedeki bir alışveriş merkezine gelen İnce, burada taksi durağında şoförlerle görüşerek araçlardaki tedbirleri inceledi.

Alışveriş merkezindeki mağazaları gezerek iş yeri sahipleri ve vatandaşlarla sohbet eden İnce ve beraberindekiler, daha sonra Bağlar Caddesi'ndeki işletmeleri ziyaret etti.

"Tüm ekiplerimizle sahadayız"

Ziyarette, tedbirler kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması çağrısında bulunan İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm yurtta tedbirlerin yerinde uygulanıp uygulanmadığını denetlemek üzere sahada olduklarını söyledi.

Bakanlık olarak valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan denetim ekiplerince tüm alanlarda çalışmanın yürütüldüğünü aktaran İnce, "Amacımız; sadece rehberlik etmek, vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bu konudaki algıyı biraz daha üst seviyeye çıkarmak. Avrupa, Amerika ve diğer dış dünyada vaka sayıları artmaya başladı. Bunların etkisi bizlere de mutlaka gelecektir. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle inşallah bunu en alt seviyeye indirip sıfırlama gayretindeyiz. Tüm ekiplerimizle sahadayız." ifadelerini kullandı.

Sakarya'da bugün 275 ekip ve 3 bin 150 personelle denetimlerin gerçekleştirildiğini dile getiren İnce, normalde her gün denetimin olduğunu, iş yerlerinin sürekli kontrol edildiğini kaydetti.

Bugüne özel bir algı oluşturarak dikkati çekmek istediklerini vurgulayan İnce, "Amacımız tamamen vatandaşımızın bu konudaki bilinç oranını artırmak. Maskesiz dolaşma kesinlikle olmamalı diyoruz. Sosyal mesafe kuralına mutlaka riayet edilmeli diyoruz. Temizlik ve hijyen kurallarına uyarak da biz bu işi başarabiliriz diye ümit ediyoruz." diye konuştu.

İnce, Sakarya'da tedbirlere riayetin en üst seviyede olduğunu paylaşarak, bunun vaka sayılarına da yansıdığını dile getirdi.

Kentte daha önceleri üst seviyede seyreden vaka sayılarında düşüş yaşandığına işaret eden İnce, bu durumu koruyarak sıfırlama gayretinde olduklarını söyledi.

İnce, tedbirlere uyanlara teşekkür ederek, vatandaşları tedbirlere uymaya devam etmeye davet etti.

Denetlemeler sırasında Tarım ve Orman Bakanlığı görevlileri ile İl Sağlık Müdürlüğü personelinin yanı sıra polis ve zabıta ekipleri de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Çetin Serdivan Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title