Haberler

İbrahim Baran Yürümek İstiyor

Tokat'ın Turhal ilçesinde erken doğum sırasında oksijensiz kalması nedeniyle beyin felci geçiren 9 yaşındaki İbrahim Baran Arslan, son iki aydır gördüğü tedavi sonrası yürümeye başladı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde erken doğum sırasında oksijensiz kalması nedeniyle beyin felci geçiren 9 yaşındaki İbrahim Baran Arslan, son iki aydır gördüğü tedavi sonrası yürümeye başladı.

Turhal'da yaşayan 33 yaşındaki Mustafa ve 29 yaşındaki Feride Arslan çiftçinin iki çocuğundan biri olan İbrahim Baran Arslan, 6.5 aylıkken erken doğumla 750 gram olarak dünyaya geldi. 19 gün hastanede kuvözde kalarak hayata tutunan İbrahim Baran Arslan, daha sonra taburcu edildi. 6 aylıkken ailesi tarafından tedavi için hastaneye götürülen İbrahim Baran Arslan'ın yapılan tahlillerinde doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyin felci geçirdiği tespit edildi.

Hastalık nedeniyle yürüyemeyen, bağımsız hareket edemeyen ve güçlükle konuşan İbrahim Baran'ın ailesi sigorta kapsamında ayda 8 saat fizik tedaviye götürdü. Ancak bu tedavi çocuk için yeterli olmadı. Aile iki ay önce oğullarını Zile ilçesindeki özel rehabilitasyon merkezine götürdü. Burada günde bir saat verilen tedavi ile İbrahim Baran, iki ayda annesinin yardımı ile yürümeye, kendi imkanları ile yemek yemeye başladı. Ancak ilçede bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan baba Mustafa Arslan, tedavi ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşamaya başlayınca aile İbrahim Baran'ı özel rehabilitasyon merkezindeki tedavisinin devamını getiremedi.

"RÜYASINDA YÜRÜDÜĞÜNÜ GÖRÜYOR"

Çocuğunun doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beynindeki yürümeyi harekete geçiren hücrelerin zarar gördüğünü ve bu nedenle yürüyemediğini, desteksiz oturamadığını, bağımsız hareket edemediğin anlatan anne Feride Arslan, "Biz kendi imkanlarımız ile buraya kadar getirdik. Artık gücümüzün bittiği yerdeyiz. Baran'ın çok hızlı bir şekilde tedavi görmesi lazım. İki ay içerisinde Baran oturmaya, yürümeye başladı. Eğer fizik tedavi alıp kasları güçlenirse yürüme ihtimali çok yüksek. Oğlumun diğer çocuklar gibi dışarı çıkıp yürümesini istiyorum. Her sabah uyandığı zaman rüyasında yürüdüğünü söylüyor" dedi.

Evde eğitim hizmetinden yararlanan İbrahim Baran ise zor da olsa konuşarak, "Her gün fizik tedavi alırsam daha iyi durumda olurum" dedi. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Arslan İbrahim Baran Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (1)

ali bulutbulutali1982@gmail.com:

ibrahimin sesi olun ve lütfen haberlerinizde yer verin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title