Haberler

İbb Şehir Tiyatroları'ndan Yeni Oyun: "Shakespeare"

Her ay yeni oyunlarla seyirci karşısına çıkan Şehir Tiyatroları, 26 29 Aralık tarihlerinde Azerbaycanlı oyun yazarı Elçin'in yazdığı "Shakespeare" oyunuyla "perde" diyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, 26-29 Aralık tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde, Azerbaycanlı oyun yazarı Elçin Efendiyev'in yazdığı "Shakespeare" adlı oyunla "perde" diyecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, daha önce Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen "Yıldızlar Altında Cinayet-Katil" oyunuyla tanınan Efendiyev'in yazdığı "Shakespeare"i, Melahat Abbasova yönetecek.

Sahne tasarımını Ayhan Doğan'ın, kostüm tasarımını Emra Albayrak Şahin'in, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan'ın ve dramaturgluğunu Hilmi Zafer Şahin'in üstlendiği oyunda, rolleri; Sezai Aydın, Selma Kutluğ, Ertuğrul Postoğlu, Murat Coşkuner, Meriç Benlioğlu, Elçin Etamgüç, Nevzat Çankara ve Özgür Dağ paylaşıyor.

İyiliğin, güzelliğin, ortak düşler kurmanın insanlığın kurtarıcısı olduğu düşüncesini işleyen ve komedyanın anlatım olanaklarından yararlanarak insanlığın sorunlarına dikkati çeken oyunun konusu şöyle:

"Shakespeare'de, ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde kendi düş dünyalarından yaşamı yorumlayan hastalarla, onları anlamaya çalışan iç çelişkiler içindeki hekimler, sistemin eksikliğinden yararlanan personelin ilişkileriyle süregiden yaşantı, yeni bir hastanın aralarına katılmasıyla değişime uğruyor. Her biri tanınmış bir kişiliği temsil eden hastalar ile hastane çalışanları, giderek William Shakespeare ve 'Romeo ile Juliet' oyunu etrafında yaşama bakmaya başlar." - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Elçin Efendiyev Üsküdar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title