Haberler

Hüyük'te Konaklama Sıkıntısı

Konya'da ilçe olduktan sonra giderek büyüyen Hüyük'te, kent merkezinde konaklama ihtiyacına cevap verecek bir otelin bulunmaması sorun oluşturuyor.

Konya'da ilçe olduktan sonra giderek büyüyen Hüyük'te, kent merkezinde konaklama ihtiyacına cevap verecek bir otelin bulunmaması sorun oluşturuyor.

Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, Hüyük'te son yıllarda en önemli ihtiyaç haline gelen ve eksikliğini hissettikleri bir otelin yapımı için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bunun yer olarak Akdağ Tepesi'nin yanı sıra ilçe merkezindeki bir yerde de olabileceğini belirten Akgümüş, özel teşebbüsü de harekete geçirerek böyle bir çalışma içerisine gireceklerini söyledi.

Bu otelin turistik konaklama amaçlı, apart tipi olarak da inşa edilebileceğini ifade eden Akgümüş, yatırımcıların bu işe sıcak bakmaması halinde Hüyük Belediyesi olarak da yap-işlet devret modeli ile bu konuda taşın altına elini koyabileceklerini anlattı.

Böyle bir projenin hayata geçmesi halinde bunun işletmesinin yine özel sektöre verilebileceğini de aktaran Akgümüş, Akdağ Tepesis'nde Toroslar ve Beyşehir Gölü ile kent merkezi manzaralı, altında restoranı, üzerinde konaklama ve sauna hizmeti imkanları olan  komple bir tesisin  yapılabileceğini de kaydetti. Akgümüş, Hüyük ilçesine böyle bir yatırımın artık elzem haline geldiğini sözlerine ekledi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Nusret Akgümüş Akdağ Konya Hüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title