Haberler

Hüseyin Baybaşin Davasında Karar

"Uluslararası Uyuşturucu Ticareti Yaptığı" İddiasıyla Hollanda'da Müebbet Hapis Cezasına Çarptırılan Hüseyin Baybaşin'in de Aralarında Bulunduğu 30 Sanığın Yargılandığı Dava Karara Bağlandı. 8 Sanık Hakkında 3 İla 15 Yıl Arasında Değişen Hapis Cezalarına Karar Verildi.

"Uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığı" iddiasıyla Hollanda'da müebbet hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Baybaşin'in de aralarında bulunduğu 30 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. 8 sanık hakkında 3 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına karar verildi. Baybaşin'in suçlamalara karşı savunması yapılamadığı için yargılamanın devamına karar verilirken, dosyası ayrılan 21 sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.

"Uyuşturucu ihraç etmek" suçundan 1998 yılında açılan ve 3 No'lu DGM ve İstanbul 11 Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıldır devam eden davanın karar duruşmasına, tutuksuz olarak yargılanan sanıklar gelmezken, avukatlar duruşmada hazır bulundu. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan Hollanda'da müebbet hapse mahkum edilen Hüseyin Baybaşin ile amcaoğlu Gıyasettin Baybaşin ve Nizamettin Baybaşin'in de aralarında bulunduğu 21 sanık hakkındaki davanın, bugüne kadar savunmalarının alınmadığı gerekçesiyle ayrılmasına hükmetti. Necmettin Çelik, Ahmet Barani hakkında 15 yıl, Aziz Çelik hakkında 12 yıl 6 ay, Ramazan Bashiri Sinabad hakkında da 7 yıl 6 ay hapis cezasına karar veren mahkeme heyeti, Selami Çiçek, Öner Şen, Fehim Akarsu ve Ömer Faruk Poyraz hakkında, "uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla teşekkül oluşturmak" suçundan 3 yıl 4'er ay hapis cezası verirken, Şerafettin Çelik'in ise beraatına karar verdi.

Hollanda'da hükümlü bulunan Hüseyin Baybaşin, Hollanda'da 11 yıl hapis cezasına mahkum edilen amca oğlu Gıyasettin Baybaşin ile Almanya'da 15 yıl hapis cezasına mahkum olan Nizametin Baybaşin'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın dosyası, yakalanıp savunmaları alınamadığı gerekçesiyle ayrıldı. Bu sanıkların yargılanmalarına devam edilecek. Dosyası ayrılan Hüseyin Baybaşin ve 20 arkadaşı hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.

(YM-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title