Haberler

Hüseyin avni coş'un isminin kaldırıldığı parkın adı funda sakman oldu

AYDIN'ın İncirlova ilçesindeki Vali Hüseyin Avni Coş Parkı'nın ismi değiştirildi.

AYDIN'ın İncirlova ilçesindeki Vali Hüseyin Avni Coş Parkı'nın ismi değiştirildi. Parka, Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalışmak amacıyla 21 Kasım'da babasıyla yola çıkan; ancak Denizli Acıpayam'da geçirdiği kazada yaşamını yitiren Funda Sakman'ın (25) adı verildi. Tabelası değiştirilen park, törenle hizmete açıldı.
İncirliova Belediye Meclisi'nce temmuz oturumunda alınan kararla 'Vali Hüseyin Avni Coş' olan parkın adı, 'Funda Sakman' olarak değiştirildi. Acarlar Mahallesi'ndeki parkın tabelasının yerine yenisi konuldu. Bakımı yapılıp, elden geçirilen parkın açılışı için dün tören düzenlendi. Törene İncirliova Belediye Başkanı İYİ Parti'li Aytekin Kaya, parka ismi verilen Funda Sakman'ın babası Mustafa Sakman ve annesi Türkan Sakman, belediye çalışanları ve çok sayıda davetli ile ilçe sakini katıldı.
Törende konuşan Başkan Kaya, "Göreve geldiğimde bu parkın üstünde bir valinin ismi vardı. Üniversiteyi başarılı bir şekilde tamamlayıp, yüksek puan alıp, devlet dairesinde çalışmaya hak kazanan ve göreve başlamak için babası ile Budur'a giderken kazada yaşamını yitiren Funda Sakman'ın ismini ile değiştirdik. Türkiye'de ve İncirliova'da çok sayıda genç, uyuşturucunun tuzağına düşüyor. Ben de gençlere örnek olması açısından böyle bir şey yapıp, parka kazada yaşamını yitiren Funda Sakman'ın adının verilmesini sağladım. Bunu yaparken de herkesin desteğini aldım" dedi.
Başkan Kaya, Hüseyin Avni Coş'un isminin, geçmişteki bazı davranışları nedeniyle parka yakışmadığını düşünüp, değiştirme gereğini duyduklarını belirtti.
'SÜRPRİZ OLDU'
Parka kızının isminin verildiğini son anda öğrendiğini belirten Mustafa Sakman ise "Böyle bir şey beklemiyordum. Benim en son haberim oldu. Büyük bir sürpriz oldu. Duyunca şaşırdım, inanamadım. Emeği geçen arkadaşlardan Allah razı olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kaya, parkın açılışını Funda Sakman'ın babası Mustafa ve annesi Türkan Sakman ile yaptı. Açılışın ardından katılımcılara aşure ikram edildi.
KPSS'de yüksek puan alıp, Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde büro personeli olarak çalışmaya hak kazanan Funda Sakman, göreve başlamak amacıyla 21 Kasım'da şehre gelirken, babasının kullandığı otomobilin karşıdan gelen başka otomobille çarpıştığı kazada yaşamını yitirmişti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Coş İncirliova Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title