Haberler

Hurdaları Sanat Eserine Dönüştürüyor

Güncelleme:

Otomobil, motosiklet, bisiklet gibi ulaşım araçlarının kullanılmayan parçalarından insan ve hayvan figürleri yapan heykeltraş sergi açtı.

Bodrum'da bir heykeltıraş, ulaşım araçlarının kullanılmayan parçalarından sergi açtı.

Heykeltıraş Rıfat Koçak, otomobil, motosiklet ve bisiklet gibi ulaşım araçlarının hurdaya çıkan zincir, egzoz, motor dişlisi, silindir ve karbüratörlerini toplayıp heykel yaptı.

Çeşitli kimyasallarla birleştirilerek kuş, köpek, insan figürüne dönüştürülen heykeller, Dereköy Mahallesi Dibeklihan Sanat Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 105 eserin yer aldığı sergi 31 Ağustos'a kadar açık kalacak.

Heykeltıraş Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır atık malzemeleri bir araya getirerek heykel haline getirdiğini söyledi.

Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın "Mavi Sürgün" kitabını okuduktan sonra atıkları sanata dönüştürmeye başladığını belirten Koçak, "Mavi Sürgün kitabındaki bir takım notlar beni derinden etkiledi. Sonrasında atıklardan sanat eserleri oluşturmak için bir mücadele içerisine girdim. Atıkları yeniden hayatımıza kazandırmak ve onları bir süre daha yaşatmak için heykeller yapmaya başladım. Atıklar konusunda duyarlılığın artması için çalışmalarım sürecek " dedi.

Heykelleri oluşturan araç parçalarının sanayiden ve sokaklardan toplandığını ifade eden Koçak, "105 eserden oluşan sergideki heykeller dişli, zincir, egzoz ve rot başı gibi parçalardan oluştu. Atıkları kazanmamız gerektiğine inanıyorum. Ulaşım araçlarının hurdalarından sanat eserleri ortaya çıkarabilmek beni mutlu etti" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Dereköy Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title