Haberler

Prof. Dr. Ersan Şen'den canlı yayında tepki çeken aşı sözleri: Asker zoruyla yapılsın, olmayan hapse atılsın

Güncelleme:

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı bir canlı yayında koronavirüs aşısı olmayanlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şen, zorunlu aşı uygulamasının başlatılması gerektiğini belirtip "Mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın." ifadelerini kullandı.

Dün akşam HaberTürk ekranlarında bir canlı yayına çıkan hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, koronavirüs sürecinde yaşanılanlara ve aşılama uygulamasına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

HAPİS CEZASI ÖNERDİ

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın da konuk olarak yer aldığı programda Şen, aşı olmak istemeyen vatandaşlara yönelik konuşurken, "Zorunlu aşıyı çıkarırsın. Dersin ki kardeşim, tıbbi geçerli mazeretin olmamak kaydıyla eğer bu mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Bu gücün varsa uygularsın."

"ASKER ZORUYLA EVE, İŞ YERİNE GİRİP YAPARSIN"

Şen, tepki çeken açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Benim sıram geldiyse, ben aşıya gitmediysem, haklı bir mazeretim yoksa, yaptırımın neyse tatbik edersin. O insanları aşıya mecbur edersin. Veya öyle bir günler olur ki, asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın. Bu hayat, her şey mümkün."

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Şen'in sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem yarattı. Kullanıcılar duruma tepki gösterirken Twitter'da #HaddiniBilErsanŞen hashtag'ı kısa sürede TT oldu.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Ersan Şen Habertürk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

Omurilik Sarmsağı :

Çok güzeeeel. Böyle meydan okumaya devam edin. Siz bunu yaptıkça insanlar daha fazla sorgulayacak.

64
11
yanıtYanıtla
Ahmet25 :

Sevgili kardeşim siz aşı dışında ne öneriyorsunuz? Fikrinizi alabilir miyiz.

yanıt6
yanıt14
Adanalı yunus :

Adam doğru söylüyor. Eğer tıbbi zorunluluğun yoksa olmak zorundasın. Bu kadar tıp doktoru, profesörü bilmiyor da aşı ya karşı olanlar mi biliyor neyin ne olduğunu. Daha ne kadar anlatsın tıp hocaları aşınin faydasını yada gerekliliğini, bu saatten sonra anlamayan ya MAL'dir yada İNAT.

13
58
yanıtYanıtla
osman baser:

Bu adam her zamanki gibi saçmaliyor

32
7
yanıtYanıtla
İsmail Okumuş:

Hoca haklı Devletsen yaptırımın olacak eğer başkaldırana yaptırım uygulamazsan zararlı olan sen çıkarsın gezideki ........ ses çıkarmadın zararlı olan biz olduk milyarlarca devletimizi halkımızı zarara uğramasına göz yumdunuz eğer Devletsen emrine uymayana cezasını vereceksin

7
15
yanıtYanıtla
asus laptop:

1940lar Türkyesindemiyiz ki zorla birseyler olsun ?

8
7
yanıtYanıtla
Yılmaz Yavuz:

biz türkler acayip bir insanlarız 2006 sonra kendi yerli meyve sebze tohumlar yasaklanmış israilden gelen tohumlar yetişen meyve sebze her gün tüketiyoruz eskiden kanser denen hastalik nadir görülüyordu şimdise hem kendimiz veya çevremizde kanser kişileri sıkça görüyoruz resmen genlerimizle oynalıyor kimsede bir ses yok ama gelen bu iki yıldan beri hayatımızı maf eden bu hastalık için geliştirilen aşı için ön yargılı davranıyoruz

11
3
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

işe yarayan aşı tek çözüm buna itirazım yok. Sadece bu tarz tutumlar ne kazandıracak. Aşının etkinlik süresi en fazla 6 ay iken, askerimiz takvim hazırlayıp 6 ayda bir sırası gelen evlere baskın mı yapacak? İnsanları ikna etmenin yolu bu mu? Bu kadar insanın aşıdan kaçmasının sebebi sağlıkçıların kendi yakınlarını uyarmaları. Onlarda kendi arkadaş çevresini uyarıyor. Şahit oluyoruz işte, "Aşı yaptırmayın, aşı olanların akciğerleri emboli atıyor" diyen ultrason doktoru gördüm. Ne olacak şimdi!

9
1
yanıtYanıtla
Halil Ibrahim Dumrul:

Aşı Dünyanın her yerinde Kişisel hak ve özgürlükleri ne bağlı olmalıdır. Aşı olmak için Teşvik Edilebilir. Devlet O hal ilan Kanun dışı hareket ile zorunlu aşı Genelgesi ile yapamaz Kanun istediğin gibi yorumlandığında Uluslarası Hukuk Normları her zamanki gibi ayaklar altına alınmış olur.

5
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title