Haberler

Hububat Danışma Grubu üyelerinden Konya'ya teknik gezi

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İşbirliği Projesi (TAYDAP) kapsamında, Hububat Danışma Grubu üyeleri için Konya teknik gezi düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İşbirliği Projesi (TAYDAP) kapsamında, Hububat Danışma Grubu üyeleri için Konya teknik gezi düzenlendi.

Düzenlenen teknik geziye Odunpazarı ve Sivrihisar Ziraat Odası başkanları, Tepebaşı ve Çifteler Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, S.S.Pancar Ekicileri Kooperatifi Merkez Şube Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Eskişehir Şube Genel Müdürlüğü ve Hububat Danışma Grubu üyeleri katıldı.

"Hububat konusunda daha iyi yerlere taşımak amacıyla incelemelerde bulundular"

Yapılan gezi hakkında açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever, "Yeni tarımsal teknolojilerin tanıtılması ve benimsetilmesi çalışmalarında yayım elemanlarının eldeki imkanlarla üreticilerle düzenli bir ilişki sürdürmesi güçtür. Bu nedenle yayım elemanı, iletişim çabalarını bir sosyal sistemdeki önder çiftçiler üzerinde yoğunlaştırarak yeniliklerin yayılma hızını artırarak çalışmada tasarruf sağlayabilir. Önderler ile çalışma, yeniliğin güvenilirliğini dolayısıyla benimseme olasılığını artırır. Kırsal alanda sözü geçen, iş yaptırabilme yeteneği fazla olan, fikirleri ile öne çıkan önder dediğimiz kişiler yeniliklerin benimsenmesinde ve yayılmasında çok önemlidirler. "Gönüllü olarak bir araya gelen insanlar tarafından oluşturulan çeşitli kooperatifler, üretici birlikleri, çiftçi dernekleri ve benzeri organizasyonların etkinlikleri dikkate alınarak, yapılacak yayım faaliyetlerine desteklerin sağlanması, başarılı sonuçlar alınmasına da yardımcı olacaktır", ilkesinden hareketle geniş tarım alanlarının bulunduğu, çok sayıda tarımsal işletmeye ve potansiyele sahip Konya iline teknik gezi düzenledik. Bu doğrultuda TAYDAP Projesi kapsamında oluşturulan Hububat Danışma Grubu üyelerimiz Konya İlinde Önder Çiftçi Derneği ve Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek ilimizi hububat konusunda daha iyi yerlere taşımak amacıyla incelemelerde bulundular" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Birleşmiş Milletler Konya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title