Haberler

HSYK'dan 17 Hakim ve Savcıya İnceleme!

Güncelleme:

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Dairesi, 2010 yılı ve öncesi Adana Savcılığı'nda görev yapan 17 hakim ve savcı hakkında inceleme başlattı.

HSYK 3. Dairesi, aralarında eski HSYK üyesi Hüseyin Serter'in de bulunduğu 2010 yılı ve öncesi Adana Savcılığı'ndan görev yapan 17 hakim ve savcı hakkında inceleme izni verdi. Haklarında inceleme başlatılan 12 hakim ve 5 savcının, Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) amaçları doğrultusunda hareket ettikleri ileri sürüldü.

Söz konusu isimler arasında MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan savcılar Özcan Şişman, Süleyman Bağrıyanık, Aziz Takcı ile eski HSYK üyesi Hüseyin Serter'in de bulunduğu belirtildi.

'PARALEL YAPININ ADANA AYAĞI'

Bu hakim ve savcıların, Paralel Devlet Yapılanması'nın Adana'daki yargı ayağını oluşturdukları, usulsüz dinlemelerle yapılan soruşturmalarda tutuklama kararları verdikleri iddia edildi.

Müfettiş tarafından hazırlanacak rapora göre bu kişiler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek. Soruşturma izni verilmesi halinde meslekten ihraç dahil çeşitli disiplin cezaları gündeme gelebilecek.

SAVCI BOZKURT TEDBİREN AÇIĞA ALINDI

Öte yandan HSYK 2. Dairesi, eski İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu ile 5 subayın, bir tutuklunun hürriyetini kısıtladıkları iddiasıyla mahkum edilmesine ilişkin yerel mahkeme kararının onanması istemli tebliğname hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mazlum Bozkurt'u tedbiren açığa aldı.

HSYK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, Bozkurt'un, "hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmünü içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince açığa alındığını bildirdi.

Yılmaz, HSYK 3. Dairesi'nin iki üyesi Mahmut Şen ve Mustafa Kemal Özçelik'in karara muhalif kaldığını kaydetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Bağrıyanık Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

urfalıMobil-ANDROID:

seninde sonun gelir ey rte

23
22
yanıtYanıtla
...w:

tamam paraler yapıya savaş aç tamam ama şimdide yargıda tayyip yapı olştu

22
6
yanıtYanıtla
ref:

saraya biat etmemişlerdir alaşşağa edielecek.

16
5
yanıtYanıtla
Alp:

Abd, İsrail e biat etmiş olabilir.

yanıt2
yanıt8
hakuk:

istisnai kadro kıyağıyla memur olan bakan çocukları, yandaşları vs hakkındada inceleme başlatı n olmazmı

20
1
yanıtYanıtla
Veli:

adamların hakimlikle savcılıkla alakası kalmamış. hsyk değil sanki akp ilçe teşkilatı, hatta daha fanatik.

18
3
yanıtYanıtla
hasan:

tayyip aklı sıra dize getirecek ama nafile sonunu hızlandırıyor belliki Fransada tam ümitlerini yitirmiş İçerde ağır baskı ve İç savaşa her an yönebilir bunlar Herkes iyi düşünmeli Latif Şenerin dediği gibi bu adam çıkarı için ülkeyi felakete sürüklüyor

12
6
yanıtYanıtla
müebbet:

savcı ve hakim bırakmayıp bu işi kadılara havale edecekler anlaşılan

15
3
yanıtYanıtla
yorgunMobil-ANDROID:

akp istediğini yapar artık konuşan cezaevi yolu görünür

14
1
yanıtYanıtla
öğretmen:

Paralelin öteki kolu kim.

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title