Haberler

Hopa'da AB Hibe Fonları Toplantısı

Artvin'in Hopa İlçesi'nde Kaymakamlık Toplantı Salonunda Yapılan Geniş Katılımlı Toplantıda AB Hibe Projelerinden Yararlanılması Ele Alındı.

Artvin’in Hopa İlçesi’nde Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan geniş katılımlı toplantıda AB Hibe projelerinden yararlanılması ele alındı.

Kaymakam Şahin Aslan, Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu ile sivil toplum örgütleri temsilcileri işadamları ve muhtarların katıldığı toplantıda Su Ürünleri mühendisi Kemal Birge projeler üzerinde bilgi verdi.

Hopa Kaymakamı Şahin Aslan da yaptığı konuşmada " Ülkemiz Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde olup, çeşitli tarama programlarından geçmekte ve katılım öncesi AB'nin hibe mali fonlarından uygun görülen projelere hibe desteği sağlanmaktadır.Bu çerçevede ilimizin de içinde bulunduğu ve TR-90/AB Düzey-11 projelerinin teklif çağrılarının 2007 yılının ilk aylarında yapılması beklenmektedir. Zira AB ile ülkemiz arasında 24 milyon Euro’luk hibe yardım anlaşması imzalanmış olup, halen DPT tarafından uygulama rehberi hazırlanmaktadır. Bu sürece ön hazırlık olması bakımından ve gerekse AB formatına uygun nitelikli proje hazırlanması açısından bu bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir" dedi.

Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu da yaptığı konuşma da projelerden yararlanılması konusunda çok yönlü araştırma yapılmasını istedi.

Toplantıda projelerin genel hatları konusunda şu sunum yapıldı;

(ZA-İRT-Y)

26.01.2007 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title