Haberler

"Hizmetle Olmuyor, Gönül Köprüsünü de İyi Kurun"

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, yerel yönetimler şurasında konuşurken, "Sadece hizmetle oy alınmıyor."

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, yerel yönetimler şurasında konuşurken, "Sadece hizmetle oy alınmıyor. Onun için tüm belediye başkanlarımızın halkımızla insanımızla iyi diyalog halinde olması, onları iyi dinlemesi gerekiyor. Gönül köprüsünü iyi kurması gerekiyor. Gönül köprüsü iyi kurulmazsa, iyi diyalog olmazsa seçimi kaybediyorsun" dedi.

AKP Balıkesir İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Yerel Yönetimler Şurası' DSİ 25'nci Bölge Müdürlüğü tesislerinde gerçekleştirildi. Yerel Yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı ve Konya milletvekili Mustafa Baloğlu'nun divan başkanlığını üstlendiği şuraya, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili Ahmet Edip Uğur ile Balıkesir milletvekili Cemal Öztaylan, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Şurada 2014'de yapılacak yerel seçimler gündemi oluştururken, partinin başta büyük şehir olmak üzere tüm belediyeleri kazanmak istediği vurgulandı.

Divan Başkanı Mustafa Baloğlu, partisinin her şeyi ile kurumsal, ilkeleri ve prensipleri olan bir parti olduğunu belirtirken, "Bu şurada da yerel yönetimlerle olan sorunlarımızı, isteklerimizi konuşacağız. Bu sorun ve istekleri genel merkeze ileteceğiz. Genel merkez de bu sorunları çözmek için çalışmalar yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yerel yönetimlerde bir çığır açıldı. Artık eski belediye anlayışı ortadan kalktı. Halk her şeyi belediye başkanından bekliyor. Her şeyi bizlerden bekliyor. Belediye başkanının liderliğe soyunması, şehrin tüm sorunlarının takipçisi olması ve tüm şehre önderlik yapması gerekiyor" dedi.

"TÜM BELEDİYELERE TALİBİZ"

AKP İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, seçim startını 29 Mart 2009'daki seçimlerin hemen ardından verdiklerini vurgularken, Balıkesir'de başta büyükşehir olmak üzere tüm belediye başkanlarını kazanmak istediklerini söyledi. Poyrazlı "Yerel yönetim şurasında sadece sorun ve sıkıntıları konuşmayacağız. Bilgi ve tecrübelerimizi birbirimize aktaracağız, karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız. 2014'de Balıkesir büyükşehir olacak. Bu nedenle bu toplantı çok büyük önem taşıyor. Yerel seçimlerde başta büyükşehir olmak üzere tüm belediyeleri kazanmak istiyoruz" dedi.

"NE ERMENİYİZ, NE HRANTIZ"

Sık sık yaptığı çıkışlarla ve ilginç açıklamalarla tepki toplayıp, dikkat çeken AKP Balıkesir milletvekili Cemal Öztaylan ise sözlerine başlarken, Azeri sivillerin Ermeniler tarafından katledildiği Hocalı katliamının yıldönümü olduğunu anımsattı. Öztaylan, "Hocalı'da çoluk çocuk demeden bebeleri hunharca katleden Ermenileri kınıyorum. Ebediyete intikal eden şehit olan soydaşlarımızı ve dindaşlarımızı da rahmetle anıyorum. Biz ne Ermeni'yiz, ne Hrant Dink'iz, hepimiz Türk'üz, Müslüman'ız. O şehitleri de rahmetle anan insanlarız" dedi.

Daha önce Bandırma Belediye başkanlığı da yaptığını anımsatan Öztaylan, muhalif belediye başkanlarının 'para gelmiyor, hizmet aksıyor' iddialarının doğru olmadığını ve İller Bankası'nın tüm belediyelere gerekli kaynağı aktardığını öne sürdü.

"HİZMET VERMEK YETMİYOR"

AKP belediyelerin vatandaşlara en iyi hizmeti verdiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur sözlerini şöyle sürdürdü; "Şu gerçeği de önemle ifade etmek istiyorum. Hizmetle de oy alınmıyor. Bunun örneklerini Balıkesir'de gördük. Hizmet ediyorsun, yolunu, kaldırımını her şeyini yapıyorsun, ama oyunu alamıyorsun. Onun için tüm belediye başkanlarımızın halkımızla insanımızla iyi diyalog halinde olması, onları iyi dinlemesi gerekiyor. Gönül köprüsünü iyi kurması gerekiyor. Gönül köprüsünü iyi kurulmazsa, iyi diyalog olmazsa seçimi kaybediyorsun. Çünkü vatandaşın 5 yılda bir hakkı var. Bir oy kullanıyor, seni seçiyor. Önümüzde iki yıl kaldı. Yerel seçimlerde bütün belediye başkanlıklarına talibiz. İnanıyorum ki partimizin oyları daha da artacaktır."

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Edip Uğur Mustafa Baloğlu Cemal Öztaylan Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title