Haberler

Hizmet İçi Eğitim Semineri

Güncelleme:

Denizli Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerlerini sürdürüyor.

Denizli Belediyesi'nden hizmet içi eğitim semineri belediye, motivasyonu artırma ve iş yaşamını kolaylaştırıp verimliliği de yükseltmek için tüm personeli hizmet içi eğitimden geçiriyor.

Belediye, motivasyonu artırmak ve iş yaşamını kolaylaştırıp verimliliği yükseltmek için tüm personeli hizmet içi eğitim seminerinden geçiriyor.

Belediyenin tüm birimlerini kapsayan eğitim seminerlerine North Point Otel'de devam edildi. Yaklaşık 4 ay önce başlayan seminerin bu haftaki programına İmar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Çevre Koruma Kontrol, ve Etüt Proje müdürlükleri personelleri katıldı.

İzgören Akademi Eğitmenlerinden Bülent Yerlikaya, Yasemin Kaya ve Ayşe Kartal, gün boyu süren seminerde, iş yaşamında davranış biçimleri, etkili iletişim teknikleri, takım çalışması, yönetim ve organizasyon gibi konularda bilgi aktardı. Eğitimin önemli bir bölümü ise uygulamaya ayrılarak teoride öğretilenler pratikle pekiştirildi.

Eğitmen Bülent Yerlikaya, Hz. Mevlana'nın iletişim hakkındaki bir sözüyle konuşmasına başladı. İletişim tekniklerinin önemine işaret eden Yerlikaya, 'Hz. Mevlana, Siz ne söylerseniz söyleyin söyledikleriniz karşınızdakinin anladığı kadardır demiştir. Bu nedenle iletişimde söylenenlerin anlaşılanlardan ibaret olduğu bilinmelidir. Etkili bir iletişimde ise daha çok anlaşılmak için akıcı konuşmak, içten konuşmak ve beden dilini harekete geçirmek gerekir. Bir dokunuş bir göz teması, içten bir gülümseme karşımızdakinin bizi daha iyi anlaması için gereklidir. Unutmayalım kalpten çıkan kalbe gider, dudaktan çıkan kulağa gider. Hayatımızda daima olumlu kelimeler, olumlu davranışlar ve olumlu tutum içinde olmak etkili iletişimin bir parçasıdır. Biz olumlu olursak karşımızdaki ve iletişimimizde olumlu olur' dedi.

İzgören Akademi Eğitmenlerinden Ayşe Kartal da insanların davranış biçimleri hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 7 çocuklu bir ailede çocuklardan her hangi birisinin ebeveynin dikkatini çekmek adına yüksek sesle konuşması gerekir. Yapılan araştırmalarda, tek ya da 2 çocuklu ailede konuşmalarda ses tonunun düşük olduğu daha fazla çocuklu ailelerde ise ses tonunun konuşmalarda yüksek olduğu sonucu ortaya çıkmıştır. Burada ilginin kendi üzerine olmasını isteyen çocuklar daha fazla çaba harcar. Sonuç olarak gelecekte çocuklarımızın iletişim kanallarını iyi kullanması ve davranışlarının olumlu sonuçlar doğurması için bugünden çaba harcamamız gereklidir' dedi.

İzgören Akademi Eğitmenlerinden Yasemin Kaya da, takım çalışmasının önemine işaret ederek, 'Bir elin nesi var iki elin sesi var, Birlikten kuvvet doğar, Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz gibi atasözleriyle büyüdük. Bu atasözleri tam olarak ne zaman ortaya çıktı bilmiyorum ama takım olmanın önemi üzerinde herhalde son 40–50 yıldır çok daha fazla durulmaya başlandı. Günümüzde ise artık hemen hemen tüm kurumlar takım çalışmasının öneminin farkına varmışlar ve kurumlarını bu yönde geliştirmeye çalışıyorlar ve çok net görülüyor ki, en başarılılar, aslında bireyler değil, en başarılı takımlardır' dedi.

Denizli Belediyesi'nin eğitim seminerleri Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Her müdürlük personeli eğitim süreci sonucunda tüm eğitmenlerden farklı konularda eğitimini tamamlamış olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yasemin Kaya Ayşe Kartal Denizli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title