Haberler

Hizan'da "Alimler Diyarı Hizan" Paneli Düzenlendi

Hizan ilçesinde "Alimler Diyarı Hizan" konulu panel düzenlendi.

Hizan ilçesinde "Alimler Diyarı Hizan" konulu panel düzenlendi.

Hizan Belediyesi ile Hizan Kaymakamlığının birlikte düzenlediği panel, Hizan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panelin ilk oturumu öğrencilere ikinci oturum ise yetişkinler için yapıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden (Van YYÜ) Prof. Dr. Hasan Çiçek "Feqiye Teyran" hakkında, Van YYÜ Arş. Gör. Ali Şimşek "Bediüzzaman Said Nursi", Siirt Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mecit Sevgili "Molla Halil", Harran Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ekrem Bektaş "Sıbğetullah Arvasi" ve Bitlis Eren Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altın ise "Abdurrahmanı Taği" hakkında bilgi verdi.

Panel sonunda Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hizan'ın 16. yüzyılın başından 20. yüzyılın başına kadar önemli bir eğitim, kültür ve medeniyet merkezi olduğunu söyledi.

İlçede çok sayıda medrese olduğuna dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:

"Bu medreselerde çok sayıda alim yetişmiş. Hizan'ın bu eğitsel, kültürel uygarlık değerlerini kapsayan geçmişi ilçedeki yeni kuşaklarla buluşturmak istedik. Geçmişi gençlerle, gençleri geçmişle buluşturmak istedik. Bu nedenle Hizan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu ve çalışanlarının desteği bu paneli gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz."

Kaynak: AA / Güncel

Feqiye Teyran Hizan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title