Haberler

    Heyecan İtalya'ya Taşınıyor!

    Polignano a Mare kasabasında bulunan ünlü kayalıklardaki mücadeleyi 70 bin seyircinin izlemesi bekleniyor.

    Polignano a Mare kasabasında bulunan ünlü kayalıklardaki mücadeleyi 70 bin seyircinin izlemesi bekleniyor.

    30 derece sıcaklıkta, 11 km/h rüzgara karşı atlayışlarını gerçekleştirecek olan atletler, kendilerini Adriyatik Denizi'nin serin sularına bırakacak. 2 ayağı geçilen turnuvanın erkekler kategorisinde genel klasman lideri Gary Hunt bir kez daha favori gösterilse de geçtiğimiz yarışta eski günlerinden görüntüler veren Orlando Duque de kazanmak için savaşacak. Red Bull Cliff Diving, Red Bull TV'den canlı yayınlanacak.

    Sivri ve yüksekliği 30 metreyi bulan kayalıklardan serin deniz suyuna atlayan sporcuların adresi Red Bull Cliff Diving, hız kesmeden devam ediyor. Heyecanıyla nefesleri kesen şampiyona, İrlanda ve Portekiz'deki mücadelelerin ardından İtalya'ya taşınıyor. Avrupa'nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Bari'de gerçekleştirilecek yarışları 70 bin seyircinin takip etmesi bekleniyor.

    2009'dan bu yana sadece 2012 ve 2014 senelerinde Red Bull Cliff Diving'e ev sahipliği yapamayan İtalya'daki  mücadelelerde hava sıcaklığı 30 derece olacak, sporcular ise kendilerini 23 derecelik Adriyatik Denizi'ne bırakacak. Bu sezon ilk iki ayakta yaşanan çekişmenin Çizme'de de sürmesi bekleniyor. İrlanda'da şampiyonanın yaşayan efsanesi Gary Hunt podyumun ilk sırasına çıkmıştı. Portekiz'de ise başka bir atlayış efsanesi Orlando Duque gülmüştü. Bu ikili, genel klasmanda da ilk iki sıranın sahibi. Hunt, 330 puanla lider konumda. Duque ise 310 puanla en büyük rakibini takip ediyor. Üçüncü Blake Aldridge'nin 220 puanı bulunuyor.

    HUNT-DUQUE REKABETİ YİNE NEFES KESECEK

    Hunt ile Duque arasındaki rekabet, İtalya'da da nefes kesecek. 2009'daki yarışlarda Hunt'ı geçmeyi başaran Duque, rakibine bu kez 2015'te geçilerek ikinci olmuştu. İki sporcu da bu beraberliği bozmak için atlayışlarını gerçekleştirecek. Geçtiğimiz sezon Bari'de yapılan Red Bull Cliff Diving'de ise Rus sporcu Artem Silchenko gülmüştü. Silchenko, aynı zamanda 2010'daki yarışta da mutlu sona ulaşmıştı. Başarılı atlet, bu sene ise şu ana kadar hayal kırıklığı yaşattı. Silchenko, sadece 20 puan toplayabildi ve 14. sırada kaldı. Erkeklerin 27 metreden atlayacağı İtalya'da kadınlar ise 21 metreden kendilerini uçuruma bırakacak. Kadınlarda da büyük heyecan yaşanacak. 290 puanla genel klasman lideri olan Rhiannan Iffland yine favori. Ancak başarılı sporcunun arkasından 43 yaşındaki Ginger Huber geliyor. Adriana Jimenez de Portekiz'de kazandığı yarışın ardından bir kez daha zirvenin peşinde.

    Red Bull Cliff Diving'in tüm heyecanı, Red Bull TV'den de canlı olarak yayınlanacak. Sadece müthiş final değil, özel röportajlar ve içerikler de seyirciyle buluşacak. Yarışı kaçıranlar ise sporcuların efsane atlayışlarının tekrarına ulaşabilecek.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Adriyatik Denizi Portekiz İtalya Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title