Haberler

Her Cuma Yeni Sinema" Etkinliği

Etkinlik kapsamında Aslı Özge'nin "Hayatboyu" filmi, 31 Ocak'tan itibaren bir hafta boyunca Levent Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Yeni Sinema Hareketi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Her Cuma Yeni Sinema" etkinliği kapsamında Aslı Özge'nin "Hayatboyu" filmi, 31 Ocak'tan itibaren bir hafta boyunca Levent Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Katadrom Kültür ve Sanat Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, senaristliğini ve yönetmenliğini Aslı Özge'nin yaptığı film, dünya galasını 63. Berlin Film Festivali'nde yaptıktan sonra 32. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödüllerinin sahibi oldu.

Hakan Çimenser, Defne Halman, Gizem Hakman ve Onur Dikmen'in rol aldığı "Hayatboyu", evlilikleri içerisinde yaşadıkları sorunlara rağmen birbirlerinden kopamayan ve birbirlerine yabancılaşmış bir çiftin, aile, toplum ve sosyal çevreleri içerisindeki durumlarını anlatıyor.

Filmin 31 Ocak'taki gösteriminin ardından film ekibi, izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. "Hayatboyu", bir hafta boyunca Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu'nda görülebilecek.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, 7 Şubat'ta Tayfun Pirselimoğlu'nun yönettiği "Saç", 14 Şubat'ta Mehmet Güreli imzası taşıyan "Gölge", 21 Şubat'ta Mahmut Fazıl Coşkun'un yönetmenliğini üstlendiği "Yozgat Blues" ve 28 Şubat'ta yönetmen koltuğunda Melik Saraçoğlu ve Hakkı Kurtulmuş'un oturduğu "Gözümün Nuru" filmleriyle devam edecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Levent Kültür Merkezi Beşiktaş Belediyesi Aslı Özge Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title