Haberler

Hemşireye Saldırı Güvenlik Kamerasında...

Üsküdar'da, dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire Ayşe Yıldız, bir hastanın yakınları tarafından görevi başında darp edildi.

Üsküdar'da, dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire Ayşe Yıldız, bir hastanın yakınları tarafından görevi başında darp edildi. Saldırı anı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, 30 Aralık akşamı Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dördüncü katında meydana geldi. Hastanede gece nöbeti tutan hemşire Ayşe Yıldız, ziyaret saatinin bittiğini hasta yakınlarına duyurmaya başladı. İddiaya göre, ziyareti sonlandırmak istemeyen bir hastanın yakınları Yıldız'a hakaret etti. Hemşire Ayşe Yıldız da, hemşire odasına giderek Beyaz Kod (Sağlık Personeline Saldırı) bildiriminde bulunmak istedi. Hasta yakınları hemşirenin arkasından giderek saldırıda bulundu. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, genç kadının kalabalığın arasında kalarak darp edildiği görüldü.

HEMŞİREYİ HASTALAR KURTARDI

Yaşanan saldırıda darp edilen Yıldız'ı öfkeli hasta yakınlarının elinden diğer hastalar kurtardı. Saldırıya uğrayan Ayşe Yıldız'ın boynunda ve gözünde morluklar oluştuğu öğrenildi. Yıldız, önce Beyaz Kod bildirimi yaptı, daha sonra da BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi) şikayette bulundu.

Saldırının ardından tedavi edilen hemşire Ayşe Yıldız'a 10 gün rapor verildiği öğrenildi.

Öte yandan, saldırıyı, ameliyat bekleyen hasta Yaşar S.'nin yakınlarının gerçekleştirdiği belirtildi. Olayın ardından Yaşar S.'nin ameliyat olmadan yakınları tarafından hastaneden götürüldüğü öğrenildi.

Hemşirenin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Siyami Ersek Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title